Radost z třetího podzimního vítězství
U16

Radost z třetího podzimního vítězství

Redakce

Výhrou v utkání FK Mladá Boleslav U16 – FK Ústí nad Labem U17 3:1, které patřilo do programu desátého kola, ale bylo již čtrnácté podzimní, si boleslavští dorostenci polepšili o jednu příčku a jsou sedmnáctí mezi dvaceti družstvy druhé české ligy mladších dorostenců. Příští mistrovské utkání hrají v neděli 20. října v Písku, který má na patnácté pozici jen o dva body více.

V úvodních minutách byli boleslavští hráči na svém domácím hřišti s přírodní trávou v areálu fotbalové akademie aktivnější. Byli více na míči, i když první vážnější šanci měl ústecký soupeř, jehož křižnou střelu skvěle vytáhl brankář Borisov. Ve 20. minutě se dostal do šestnáctky Zderadička a jeho střelu na přední tyč vyrazil ústecký brankář Bílkovský.
Ve 31. minutě boleslavský gólman Borisov rychlým výkopem z ruky skvěle vysunul za protivníkovu obranu Stehlíka, který velice chytře odstavil ústeckého obránce a předložil perfektně míč Lajnovi a ten otevřel skóre - 1:0. Ve 39. minutě prokázal svou genialitu Stehlík a rohový kop zakroutil přímo do ústecké branky - 2:0.
Druhý poločas v těžkých větrných podmínkách začali lépe Ústečtí a odměnou jim byl v 55. minutě gól Jedličky - 2:1. V 60. minutě mohl Boleslavi vrátit dvougólový náskok Voříšek, ale v rozhodující chvíli mu na těžkém terénu odskočil míč a skončil mimo branku. V 70. minutě Stehlíkovi nevyšel pokus o přehození vyběhnutého brankáře Plašila, který nedostatečně vysoký oblouček stáhnul do rukavic. Teprve v 82. minutě dosáhli Boleslavští uklidňujícího třetího gólu. Stehlík prošel do soupeřova pokutového území, prostrčil míč na střídajícího Bačinského, jehož zakončení skončilo na tyči a důsledný Lajn dorazil míč do sítě - 3:1.
Tomáš Lajn dvěma góly a Lukáš Stehlík jedním gólem do ústecké branky se prostříleli na kanonýrský trůn nejmladšího dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav U16: 4 - Tomáš Lajn, Lukáš Stehlík, 3 - Václav Greif, 2 - Daniel Maršner, Lukáš Michalík, 1 - Matouš Bačinský, Alex Van der Linden, Jan Otradovec.
„Kluky musím pochválit. Zasloužené vítězství se nerodilo lehce proti nepříjemnému soupeři a silnému větru. Za výborný týmový výkon byli odměněni třemi body do tabulky. Věřím, že naše sebevědomí jde postupně nahoru a v příštím zápase budeme chtít v Písku tyto tři body potvrdit,“ radoval se mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel teprve z třetího vítězství z odehraných čtrnácti podzimních mistrovských utkání.

FK Mladá Boleslav U16 – FK Ústí nad Labem U17 3:1 (2:0)
Sestava FK Mladá Boleslav U16: Borisov – Zderadička (81. Stárek), Otradovec, Tvrdík, Hanke (61. Linden) – Varga (61. Bačinský), Voříšek (72. Michalík), Velán, Stehlík – Lajn, Greif (61. Průžek). Připravení ještě byli hráč Bouda a brankář Tutunovič.
Sestava FK Ústí nad Labem U17: Bílkovský (46. Plašil) – Příhoda, Poráč, Kotek (81. Štolfa), Cuc – Šváb, Mareš, Jedlička, Burian (81. Lukeš) – Lehet (71. Ta Minh Tiep), Kunc (81. Avenarius).
Góly: 31. a 82. Lajn, 39. Stehlík – 55. Jedlička
ŽK: Příhoda, Poráč
Rozhodčí: Barcuch – Šťastný, Váňa
Diváků: 60

Fanshop banner