Gólovým trestem za zdržování přišli o výhru
U18

Gólovým trestem za zdržování přišli o výhru

Redakce

Utkání z programu desátého kola FK Mladá Boleslav U18 – FK Ústí nad Labem U19 2:2 bylo pro obě družstva již čtrnácté podzimní. Boleslavští dorostenci, kteří se v konkurenci dvaceti účastníků drží těsně v lepší polovině tabulky druhé české ligy starších dorostenců, to byla v aktuální podzimní sezóně celkově pátá a doma čtvrtá remíza. Příští mistrovské utkání hrají v nedělním dopoledni 20. října v Písku.

První poločas se hrál více než půl hodiny bez vstřeleného gólů. Ve 35. minutě ústecký roh boleslavská defenzíva odvrátila, soupeř však zůstal u míče a přes pravý křídelní prostor nebezpečně zacentroval zpět do pokutového území, kde po nedostatečném odkopu střelou z deseti metrů otevřel skóre utkání Hůrka - 0:1. Pro ústeckého dorostence Petra Hůrku to byl již devátý podzimní gól, kterým si upevnil pozici nejlepšího týmového střelce a postavení v nejproduktivnější pětce druhé české ligy starších dorostenců.
Ve 38. minutě se nepovedlo ústecké obraně odvrátit dlouhý nákop brankáře Škrdly, míč převzal Kodera a přihrávkou vybídl ke skórování Kocoura, ten sice povedenou akci chytrou střelou neproměnil v gól, ale Václavík dorážkou dal svůj první gól v letošní podzimní sezóně - 1:1.
Ve druhém poločase také padly dva góly, po jednom na každé straně, proto se soupeři rozešli remízou. V 55. minutě po Ottově přihrávce za obranu se Kocour přes dvojici protihráčů uvolnil a přesným centrem našel nikým nehlídaného Beneše, který zachoval chladnou hlavu a přízemní střelu uklidil k tyči – 2:1.
V 75. minutě rozhodčí Šťastný nařídil nepřímý volný kop z hranice pokutového území za Škrdlovo zdržování. Ústeckému družstvu se zakončení nepovedlo podle představ, ovšem boleslavský brankář Škrdla střelu neudržel a snadnou dorážkou Grupáč vyrovnal – 2:2.
„Sehráli jsme vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli sice více míč na kopačkách, ale brankové příležitosti byly na obou stranách. Nejvíce nás mrzí, že jsme už v pátém utkání po sobě obdrželi dvě, či více branek. Na druhou stranu si vážíme, že si dokážeme šance vytvořit a proměnit,“ řekl mladoboleslavský trenér Marek Maňas.
Podzimní kanonýr Tomáš Kocour se proti Ústí nad Labem neprosadil, přesto si nadále udržuje pozici v nejlepší desítce z 225 evidovaných střelců druhé české ligy starších dorostenců. O dosavadních třiatřicet podzimních gólů FK Mladá Boleslav U18 se podělilo čtrnáct hráčů: 7 - Tomáš Kocour, 5 - Martin Otta, 3 - Matyáš Kodera, Jakub Rössler, 2 - Jáchym Beneš, Alex Eichler, Denis Gashi, Jiří Hurych, Jan Ilco, 1 – Adam Bejda, Matěj Čepela, Michal Ditrich, Dominik Matějovský, Petr Václavík.

FK Mladá Boleslav U18 – FK Ústí nad Labem U19 2:2 (1:1)
Sestava FK Mladá Boleslav U18: Škrdla - Kaulfus, Otta, Ivanytskyy, Ditrich – Václavík (77. Kosorič), Ilco (77. Rittenauer), Juranka (63. Rössler) Kodera – Kocour (86. Eichler), Beneš (63. Černý). Připravený ještě byl Horák.
Sestava FK Ústí nad Labem U19: Maxa – Seidl, Barát (90. Šebek), Zuček, Hovorka, Mráz, Valenta, Steinbach (63. Grupáč), Pospíšil, Hůrka, Kučera (46. Jelínek).
Góly: 38. Václavík, 55. Beneš – 35. Hůrka, 76. Grupáč
ŽK: Škrdla, Kocour – Hovorka, Valenta, Pospíšil, Hůrka, Kučera
Rozhodčí: Šťastný - Barcuch, Váňa
Diváků: 100

Fanshop banner