Po nepovedeném začátku vybojovali tři body
U18

Po nepovedeném začátku vybojovali tři body

Redakce

V utkání FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18 3:2 ve středečním termínu dohrávaného osmého kola, celkově však již třináctém v podzimní sezóně, získali boleslavští dorostenci plný počet tří bodů gólem vstřeleným ve třetí přesčasové minutě. Radovali se tak z výhry po předchozích dvou remízách a dvou prohrách. Další mistrovské utkání hrají opět doma v neděli 13. října od 11 hodin proti v tabulce sedmému Ústí nad Labem.

První poločas Boleslavští na svém domácím hřišti fotbalové akademie prohráli zbytečně brzkým gólem. Už ve 4. minutě po špatném úvodu a centru soupeře se nepovedlo boleslavské obraně odvrátit míč z pokutového území a toho využil Németz, který poslal Slavii do vedení – 0:1. Do přestávky už se těsné skóre ve slávistický prospěch nezměnilo.
Druhý poločas se boleslavským dorostencům povedl o poznání lépe než první. O co marně usilovali po většinu prvního dějství, to zvládli krátce po změně stran. V 50. minutě po dlouhém výkopu boleslavského brankáře Škrdly špatné komunikace slávistické defenzívy s vlastním brankářem využil Kodera k zisku míče a pěkným lobem přes vyběhnuvšího gólmana Dostalíka vyrovnal na 1:1.
Přesně po hodině hry se po pěkné Čepelově finální přihrávce Kocour řítil sám proti soupeřově brance a slávistický obránce Štěpán jej zastavil v rozporu s pravidly a hlavní rozhodčí Nejedlo mu bez otálení ukázal červenou kartu. K následnému trestnému kopu se v 61. minutě postavil faulovaný Kocour a tvrdou ranou k tyči dokonal toužebný obrat v průběžném skóre zápasu - 2:1.
V závěrečné čtvrthodince slavističtí fotbalisté navzdory oslabení vyrovnali nejen hru, ale i skóre, což se povedlo v 82. minutě Herákovi přesnou ranou - 2:2. Poslední slovo však měli Boleslavští v nastavení. Ve třetí přesčasové minutě Rösslerem rozehranou standardní situaci ze strany hřiště Kocour hlavou usměrnil do slávistické branky mimo Dostalíkův dosah – 3:2. Mladoboleslavský útočník Tomáš Kocour se v tomto zápase prostřílel na čelo týmového pořadí kanonýrů, které má následnou aktuální podobu: 7 - Tomáš Kocour, 5 - Martin Otta, 3 - Matyáš Kodera, Jakub Rössler, 2 - Alex Eichler, Denis Gashi, Jiří Hurych, Jan Ilco, 1 – Adam Bejda, Jáchym Beneš, Matěj Čepela, Michal Ditrich, Dominik Matějovský.

„V úvodu utkání to byla naše klasika, prospali jsme začátek a inkasovali hned na začátku zápasu. Do toho všeho se nedokážeme správně obout. Již v polovině první části přišlo zlepšení a v úvodu druhé půle jsme v nastaveném trendu pokračovali. Zaslouženě jsme tak stav zápasu otočili a soupeř hrál do konce utkání v oslabení. V posledních patnácti minutách jsme se znovu nechali zatlačit a přestali mít kontrolu nad hrou, soupeř tak zaslouženě vyrovnal. V závěru zápasu jsme nakonec strhli vítězství na naši stranu, kdy jsme proměnili standardní situaci. Pro nás cenné vítězství a pro naše kluky odměna za jejich víru jít si za vítězstvím,“ shrnul nelehkou cestu k vítězství mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18 3:2 (0:1)
Sestava FK Mladá Boleslav U18: Škrdla – Kaulfus (20. Žáček), Otta, Ulrich, Čepela – Schwan (77. Kosorič), Ilco (46. Ditrich) Rössler, Kodera (85. Václavík) - Kocour, Winter (46. Fedečko). Připraveni ještě byli hráč Beneš a brankář Tutunovič.
Sestava SK Slavia Praha U18: Dostalík – Chaluš, Štěpán, Janota, Ferenc (46. Pastyřík), Németh (65. Horváth), Kolářík, Herák, Kotrba (46. Šmiga), Kohout (65. Klepáč), Kozhushko (65. Březina).
Branky: 50. Kodera, 61. a 90. Kocour – 4. Németz, 82. Herák
ŽK: Kocour, Kodera, Žáček
ČK: Štěpán (v 60. minutě)
Rozhodčí: Nejedlo – Trojan, Mižič
Diváků: 80

Fotogalerie

Fanshop banner