Podzimní Konferenční ligu UEFA začneme v Arménii
A tým

Podzimní Konferenční ligu UEFA začneme v Arménii

Redakce

Úvodní z programu šesti utkání čtvrtého ročníku Konferenční ligy UEFA FC Noah – FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 3. října 2024 od 18,45 hodin středoevropského letního času na Vazgen Sargsyan Republican Stadium v arménském Jerevanu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve středu 2. října ráno odjedou autobusem do Prahy a z ruzyňského letiště Václava Havla odstartují v 10 hodin východním směrem na přibližně 2600 kilometrů dlouhý let, aby po čtyřech hodinách přistáli na mezinárodním letišti Zvartnots zhruba dvanáct kilometrů od hlavního města Arménie Jerevanu, kde se na následující dva dny ubytují. Bezprostředně po čtvrtečním odehrání pohárového utkání se vrátí do Česka, aby se co nejrychleji zregenerovali a co nejlépe připravili na domácí ligové střetnutí s ostravským Baníkem v nedělním odpoledni 6. října.

Mladá Boleslav postoupila do podzimní skupinové fáze Evropské konferenční ligy, když ve třech předkolech přešla bez prohry přes litevský FK TransINVEST (doma 2:0 a venku 1:0), izraelský Hapoel Beer Sheva FC (doma 1:1 a venku 4:2) a maďarský Paksi FC (doma 2:2 a venku 3:0). Účastí v evropském poháru mladoboleslavští fotbalisté absolvují v období od 20. července do 19. prosince 2024 porci šestadvaceti soutěžních utkání (devatenáct v Chance Lize, šest v Konferenční lize a jedno v MOL Cupu) ve 153 dnech (necelých dvaadvaceti týdnech).
FC Noah absolvoval o jedno předkolo, čili o jednoho soupeře a o dvě utkání více, než Mladá Boleslav. V 1. předkole vyřadil makedonskou Shkëndiju (doma 2:0 a venku 2:1), ve 2. předkole přemohl maltský Sliema Wanderers (doma 7:0 a venku 0:0), ve 3. předkole senzačně vyřadil řecký AEK Atény (doma 3:1 a venku 0:1) a ve 4. předkole, neboli v závěrečném kvalifikačním play-off těsně přešel přes slovenský MFK Ružomberok (doma 3:0 a venku 1:3).

Program FK Mladá Boleslav v Konferenční lize UEFA na podzim 2024
Čtvrtek 3. října od 18,45 hodin: FC Noah - FK Mladá Boleslav
Čtvrtek 24. října od 21 hodin: FK Mladá Boleslav – FC Lugano
Čtvrtek 7. listopadu od 21 hodin: Vitória SC Guimarães – FK Mladá Boleslav
Čtvrtek 28. listopadu od 21 hodin: FK Mladá Boleslav – Real Betis Sevilla
Čtvrtek 12. prosince od 21 hodin: FK Mladá Boleslav – Jagiellonia Bialystok
Čtvrtek 19. prosince od 21 hodin: Molde FK – FK Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav a FC Noah si ve svých domácích ligách aktuálně vedou přibližně stejně a jsou uprostřed jejich pořadí.
FK Mladá Boleslav na desátém místě Chance Ligy má jedenáct bodů se skóre 15:13 za tři výhry a dvě remízy z devíti zápasů. Porazila doma Slovácko 3:0 a České Budějovice 4:0, vyhrála v Teplicích 2:1, remizovala doma s Pardubicemi 2:2 a v Plzni 1:1, prohrála v Jablonci 0:2, v Hradci Králové 1:2, v Olomouci 2:3, doma s pražskou Slavií 0:2. V devíti odehraných ligových kolech nastřílela soupeřům patnáct gólů: 3 - Vasil Kušej, Tomáš Ladra, Daniel Mareček, 2 - Lukáš Mašek, 1 - Martin Králik, Benson Sakala, Solomon John, hradecký Filip Čihák do vlastní branky.
FC Noah
na šestém místě arménské jedenáctičlenné Premier League má deset bodů při skóre 12:6 za tři výhry a jednu remízu ze šesti odehraných utkání. Postupně přehrál Shirak 5:0 i BKMA (jerevanský armádní klub) 2:1, prohrál s vedoucím Araratem 1:2, remizoval s druhým týmem ligového pořadí Van 1:1, vyhrál nad Pyunikem 2:0 a podlehl třetímu v tabulce Urartu 1:2. Nejlepším střelcem Noahu je Brazilec Matheus Aias se třemi góly, po dvou gólech dali portugalští Gregorio a Ferreira, albánský Cinari, jednou se trefili marocký Oulad Omar, arménský Petrosyan a francouzský Pinson.

Fanshop banner