První podzimní remíza
U19

První podzimní remíza

Redakce

Po remízovém utkání z programu osmého kola FK Mladá Boleslav U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:2 si Boleslav pohoršila o jednu příčku z desáté na jedenáctou, Plzeň potvrdila své postavení na čtvrtém místě v nejvyšší celostátní lize starších dorostenců, kde mají družstva velmi rozdílný počet odehraných utkání, například Plzeň devět a Boleslav jen šest. Nejbližší utkání o body hrají boleslavští dorostenci v sobotu 5. října v Jihlavě a příští zápas doma až v sobotu 19. října od 11 hodin proti Pardubicím.

Utkání začali skvěle mladoboleslavští dorostenci, když už v 5. minutě po Markově rohovém kopu Lenner umístěnou hlavičkou otevřel skóre utkání - 1:0. Adam Lenner se v aktuální sezóně trefil už podruhé.
Soupeře brzo inkasovaný gól probral a neúnavně usiloval o vyrovnání. V 11. minutě zakončení plzeňské akce mířilo kousek vedle boleslavské branky. O dvě minuty později Plzeňští opět jen těsně minuli brankovou konstrukci. V 18. minutě protivníkovu brankovou příležitost zneškodnil boleslavský brankář Obdržálek. Teprve s blížící se přestávkou se ofenzívně projevili Boleslavští. Ve 40. minutě Vostřelovo zakončení ze střední vzdálenosti skončilo nad brankou a ve 41. minutě po přihrávce od Teteryi minul Marek obloučkem o kousek brankovou konstrukci vedle levé tyče. Ve 44. minutě Plzeňští útok z levé strany zakončili centrem a následnou střelou mimo boleslavskou branku. První dějství skončilo těsným boleslavským vedením, ale o co Plzeňští usilovali marně bezmála pětačtyřicet minut, to se jim zdařilo bezprostředně po návratu z kabiny.

Do druhého poločas vstoupili o poznání zdárněji plzeňští dorostenci. Ve 48. minutě boleslavský obránce Ulrich chybným odkopem nastřelil plzeňského Beneše, který následně utíkal sám na branku a střelou podél brankáře vyrovnal na 1:1.
V 56. minutě Plzeňští zaútočili po levé straně, kde příliš lehce obehráli postupně Šetku, Marka a Vostřela, ale velkou šanci zakončili nepřesně kousek vedle pravé tyče.
V 61. minutě opět při soupeřově akci po levé straně neobstál bek Šetka, jeho spoluhráč Marek otevřel prostor plzeňskému Böhmovi, který se v pokutovém území až příliš lehce zbavil Ulricha a dokončil obrat ve skóre - 1:2.
Na plzeňské vedení odpověděli v 65. minutě Boleslavští útokem, který Marek zakončil ze střední vzdálenosti nad soupeřovu branku.
V 69. minutě po Jobově přihrávce Vokoun obešel dva protihráče, nezištně našel Matějovského a ten v pokutovém území bez otálení přiklepnul Černému, jenž svojí první podzimní gólovou ranou prostřelil brankáře Šilhavého - 2:2.
Boleslavští se s vyrovnáním nespokojili a sympaticky usilovali o vítěznou trefu. V 75. minutě po přihrávce od Teteryi střílel Vokoun z dobré pozice na hranici pokutového území jen kousek vedle levé tyče plzeňské branky. V 84. minutě po Jobově centru z levé strany se dostal do šance Kühnel, ale hlavičkoval nad branku. V 86. minutě v závěru individuální akce Čepela postrádal energii k vystřelení správnou razancí. V 89. minutě po odvrácení plzeňského rohového kopu vyrazili Boleslavští k rychlému protiútoku, při němž Busek přihrál do pravé strany na Schwana a ten přes celé pokutové území krásně Matějovskému, který však sám před brankářem v obrovské gólové příležitosti přestřelil branku bezmocného Šilhavého.

„Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme šli po rohovém kopu do vedení. Následně byl soupeř až do konce poločasu lepší a náš tým se pouze bránil. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe soupeři, který rychle vyrovnal a následně utkání dokonce otočil. U obou branek jsme výrazně chybovali a soupeři tak jejich vstřelení ulehčili. Tým dobře reagoval a od toho momentu předváděl velmi dobrý výkon. Utkání jsme vyrovnali a v závěru mohli dokonce skóre překlopit, ale ve velké šanci neuspěli. Chválím střídající hráče, kteří k dobrému výkonu v závěru utkání výrazně přispěli. Vzhledem k průběhu utkání a velké kvalitě soupeře remízu musíme brát,“ znělo hodnocení remízového utkání od mladoboleslavského trenéra Martin Mrvíka. Jeho svěřenci se v této sezóně trápí s koncovkou, pouze dvě družstva v celostátní lize U19 nastřílela méně gólů, než boleslavské (9), a to čtvrtý od konce Jablonec (7) a zcela poslední Pardubice (6). Na druhou stranu pouhých devět obdržených gólů v šesti odehraných zápasech, je slušná vizitka pro boleslavskou defenzivní činnost, která je šestá nejlepší v konkurenci šestnácti týmů.

FK Mladá Boleslav U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:2 (1:0)
Sestava FK Mladá Boleslav U19
: Obdržálek -Busek, Marek, Ulrich (65. Job) – Šetka, Vostřel (65. Matějovský), Černý, Vokoun – Sandev (65. Kühnel), Lenner (81. Čepela), Teterya (76. Schwan). Připravený ještě byl brankář Škrdla.
Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Šilhavý – Büchner, Daniel Kardoš, Toman, Franke (78. Řehák) – Kucharik (72. Karel Kardoš), Chalupa, Honomichl (84. Šlegel), Volfík – Böhm (72. Dulík), Klimeš (78. Kubrycht).
Góly: 5. Lenner, 69. Černý – 48. Klimeš, 61. Böhm
ŽK: Černý, Šetka, Marek – Büchner, Klimeš, Dulík
Rozhodčí: Slavíček – Jirák, Švec
Diváků: 120

Fotogalerie

Fanshop banner