Reprezentant Kušej prodloužil smlouvu s FK Mladá Boleslav
A tým

Reprezentant Kušej prodloužil smlouvu s FK Mladá Boleslav

Redakce

Čtyřiadvacetiletý fotbalový reprezentant Vasil Kušej podepsal s FK Mladá Boleslav novou smlouvu. Podpisem prodloužil své působení v Mladé Boleslavi z původní platnosti dohodnuté do příštího léta o další rok, konkrétně do 30. června 2027.

„Jsem šťastný, jakým směrem se klub vydal, a jak tým funguje. Udělali jsme kus práce a jsem rád, že jsem u toho všeho mohl být a přispívat svými výkony. Chtěl bych poděkovat panu prezidentu Trundovi za tuhle možnost a za důvěru. Je pro mě obrovská motivace do další práce a zápasů splácet důvěru klubu i fanouškům,“ komentoval Vasil Kušej své prodloužení mladoboleslavského kontraktu.
„Prodloužení smlouvy s Vasilem Kušejem je pro nás velmi důležitým momentem. Je bezesporu jedním z pilířů našeho týmu a nejen jeho reprezentační zkušenosti jsou pro klub velkým přínosem. Jeho herní přínos i schopnosti na hřišti výrazně přispívají k našim ambicím a inspirují mladé talenty v akademii. Jsem rád, že Vasil vidí svou budoucnost právě u nás. Klub mu poskytne maximální podporu a optimální podmínky pro jeho další rozvoj. Věříme, že jeho pokračování v našem týmu nás posune k dalším společným úspěchům,” sdělil prezident FK Mladá Boleslav David Trunda. „Klub má jasnou dlouhodobou vizi dalšího rozvoje, a prodloužení smlouvy s klíčovým hráčem, jako je Vasil, je logickou součástí této strategie,” doplnil David Trunda.

Vizitka hráče:
Vasil Kušej
křídelník, útočník
*24. května 2000, Ústí nad Labem
číslo dresu: 23
Vasil Kušej s fotbalem začal v FK Ravel junior Ústí nad Labem a pokračoval v žákovských družstvech FK Ústí nad Labem (2010-12, 2014-15) a FK Teplice (2012-14). V 15 letech odešel do německého Dynama Drážďany, kde hrál za juniorské družstvo a trénoval s dospělým A týmem.
Z drážďanského klubu hostoval v rakouském FC Wacker Innsbruck (2019-20), FK Ústí nad Labem (2020-21) a 1.SK Prostějov (2021-22). Z druholigového Prostějova přestoupil do FK Mladá Boleslav v lednu 2023. Od té doby si v mladoboleslavském dresu připsal pětapadesát startů, dvanáct gólů a třináct asistencí v nejvyšší tuzemské lize. Přidal šest startů a dva góly v předkolech Konferenční ligy UEFA.
Vasil Kušej reprezentoval Českou republiku na všech úrovních U16-U21 a 20. listopadu 2023 si připsal proti Moldavsku debut za reprezentaci dospělých.

Fanshop banner