Změny v kádru FK Mladá Boleslav
A tým

Změny v kádru FK Mladá Boleslav

Redakce

Mladoboleslavský klub nepustil odchovance Lukáše Maška a Vojtěcha Stránského, naopak posílil mužstvo Nicolasem Pennerem z Liberce.

V období letošních letních prázdnin se představitelé FC Slovan Liberec snažili usilovně, až téměř na hraně fair způsobů, odlákat z mladoboleslavského kádru perspektivní fotbalisty Lukáše Maška a Vojtěcha Stránského. Oba však severočeskému vábení ve shodě s vedením mladoboleslavského klubu odolali.
„Obdrželi jsme z Liberce nabídku na hráče Vojtu Stránského a Lukáše Maška, kterou jsme odmítli, protože chceme, aby kluci u nás pokračovali. Nabídka přišla pod vlivem toho, že oběma končí 30. června 2025 smlouva, a nestalo se poprvé, kdy se Liberec této okolnosti snažil využít, což je asi běžná praxe v českém fotbalovém prostředí. Věřím, že Lukášovi a Vojtovi vytvoříme odpovídající podmínky a do Liberce je nepustíme,“ uvedl prezident FK Mladá Boleslav David Trunda.

Dvacetiletý útočník Lukáš Mašek je mladoboleslavským odchovancem, který se již ve svých šestnácti letech prosadil do kádru prvoligového áčka. Dosud si připsal pětapadesát startů v nejvyšší tuzemské lize s třemi vstřelenými góly, posledním z nich rozhodl o zářijovém vítězství Boleslavi v Teplicích. Fotbalovou Mladou Boleslav opustil pouze v letošní jarní sezóně, kdy hostoval v druholigové Chrudimi a ve čtrnácti zápasech nastřílel šest gólů. Patří do kádru českých juniorských reprezentací U20 i U21. Nadále zůstává členem prvoligového kádru FK Mladá Boleslav.
Jedenadvacetiletý útočník Vojtěch Stránský se sice narodil v Ostravě, ale s fotbalem začal v Mnichově Hradišti, odkud v žákovském věku přešel do FK Mladá Boleslav, kde se v roce 2020 prosadil do prvoligového áčka. V mladoboleslavském dresu už nastoupil do čtyřiatřiceti prvoligových utkání a dal v nich dva góly. Ročník 2023-24 strávil na hostování v druholigovém Varnsdorfu, za který ve dvaceti utkáních nastřílel pět gólů. Nadále zůstává členem prvoligového kádru FK Mladá Boleslav.

Vedení FK Mladá Boleslav prvoligové mužstvo doplnilo perspektivním nováčkem se zahraničními zkušenostmi přestupem Nicolase Pennera z libereckého Slovanu. „Příchod Nicolase Pennera je posílením našeho kádru, má zkušenosti se zahraničním i tuzemským fotbalovým prostředím a věříme, že se stane platným členem mladoboleslavského prvoligového mužstva. Považujeme ho za univerzálního hráče schopného zastat více různých postů v sestavě,“ řekl k Pennerově příchodu sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Jakub Dovalil. Zároveň zdůraznil, že úterní půlnocí ze 4. na 5. září byla uzavřená soupiska pro Konferenční Ligu UEFA, i když přestupové okno v rámci tuzemské Chance Ligy je otevřené do nedělní půlnoci 8. září. „Ve vrcholícím letním přestupovém období jsme v hledáčku možných příchodů měli tři hráče pražské Slavie, ale k jednání o konkrétních nabídkách mezi kluby nedošlo. Naší přestupovou prioritou nadále zůstává příchod kosovského stopera Jetmira Halitiho z Jagiellonie Bialistok,“ prozradil fotbalový prezident David Trunda.

Třiadvacetiletý českobudějovický rodák Nicolas Penner začal s fotbalem v jihočeském SK Čtyři Dvory, odkud přešel nejprve do SK Dynamo České Budějovice a na konci žákovského věku do akademie pražské Sparty. V létě 2017 podepsal smlouvu v akademii italského Juventusu, kde více času promarodil s infekcí od komářího bodnutí, než odehrál fotbalu. V českém reprezentačním dresu nastoupil do třiatřiceti utkání ve třech dorosteneckých kategoriích (devětkrát U16, dvanáctkrát U17, dvanáctkrát U18) a v každé dal po jednom gólu. Po návratu do Česka v létě 2021 hrál za SK Dynamo České Budějovice (2021-23) a FC Slovan Liberec (2023-24), dosud má sedmatřicet prvoligových startů s jedním vstřeleným gólem. V letošním dubnu se zranil a jarní sezónu dohrál v třetiligovém libereckém béčku. „Přestup z Liberce do Boleslavi se zrodil velmi rychle za necelý týden. Na konci jarní sezóny jsem léčil poranění zadního stehenního svalu, ale nyní už jsem zpátky zdravý a těším se na obrovskou výzvu, kterou pro mě je vidina účasti v zápasech Konferenční ligy. Vnímám, že Marek Matějovský a Marek Suchý jsou velkými osobnostmi v Mladé Boleslavi i v celém českém fotbale a na spolupráci s nimi se těším, stejně tak i na všechny kluky v boleslavské kabině,“ pravil před prvním tréninkem v Mladé Boleslavi Nicolas Penner.


Fanshop banner