FK Mladá Boleslav oznamuje změnu na postu hlavního trenéra
Klub

FK Mladá Boleslav oznamuje změnu na postu hlavního trenéra

Klub

Fotbalový klub Mladá Boleslav dnes oznámil změnu na pozici hlavního trenéra. Dosavadní trenér David Holoubek po vzájemné dohodě opouští post, který nově převezme Švéd Andreas Brännström. Spolu s Davidem Holoubkem opouští klub také trenér Marek Jarolím. Tyto změny jsou součástí dlouhodobé strategie klubu, kterou nové vedení, v čele s prezidentem a majoritním vlastníkem klubu Davidem Trundou, rozvíjí od svého nástupu.

David Trunda k tomuto kroku uvedl: „Chtěl bych upřímně poděkovat Davidu Holoubkovi a Markovi Jarolímovi za jejich práci, kterou pro mladoboleslavský klub odvedli. Andreas Brännström se k našemu klubu připojuje s vizí, která plně koresponduje s našimi dlouhodobými cíli. V Andreasovi získáváme trenéra s mezinárodními zkušenostmi, trenéra, který mimo jiné vedl největší švédský klub AIK Stockholm. Když jsem před několika týdny klub přebíral, měl jsem jasnou představu o tom, jak by měl A-tým fungovat – a to se týká jak hráčů, tak i realizačního týmu. Naším hlavním cílem není krátkodobý úspěch, ale budování pevného základu pro budoucnost. Silnou Andreasovou stránkou je rovněž práce s mládeží a začleňování dalších talentových mladých hráčů do hlavního týmu.“
Andreas Brännström k převzetí role hlavního trenéra uvedl: „Toto angažmá beru jako velkou výzvu. Jsem si vědom tlaku, který mě v novém působišti čeká, ale jsem připraven na něj reagovat. Věřím, že spolu s vedením klubu, realizačním týmem a hráči vytvoříme dobře fungující tým a společně dosáhneme takových výsledků, aby se FK Mladá Boleslav pohybovala v horních patrech tabulky a předváděla atraktivní fotbal, na který budou fanoušci rádi chodit. Vyznávám aktivní kolektivní styl založený na aktivní hře dopředu. V obraně se snažím týmům vštípit kompaktní obrannou formaci s vysokou obrannou linií. Těším se také na setkávání s fanoušky klubu a na život v Mladé Boleslavi.“
Cílem klubu je dosahování takových výsledků v domácí lize, které mu pravidelně zajistí účast v evropských pohárech. Zde se chce probojovávat do dalších fází soutěží. Velký význam bude kladen také na další rozvoj mládežnické akademie klubu. „Věříme, že Andreas přinese nové impulsy a pomůže nám nejen v integraci našich mladých hráčů do A-týmu, ale také ve vhodném doplnění týmu kvalitními hráči ze zahraničí,“ dodal prezident klubu David Trunda.
Andreas se ujme své role okamžitě a začne připravovat tým na nadcházející náročné období. Klub čeká velmi důležité odvetné utkání play-off Evropské konferenční ligy s Paksi FC a náročné zápasy v domácí lize.
FK Mladá Boleslav se těší na další kapitolu svého rozvoje, kterou tato změna přinese.

Vizitka Andrease Brännströma (*1976):
Hlavní trenér největšího švédského klubu AIK Stockholm
Hlavní trenér Mjällby AIF
Asistent trenéra HNK Hajduk Split
Hlavní trenér Dalkurd FF
Trenér národního týmu Švédska U16
Mistr Švédska s U21 Hammarby
Držitel rekordu nejdelší šňůry bez porážky v ligovém Dalkurdu. Tým neprohrál 13 měsíců.
Andreas vystudoval psychologii na univerzitě v Uppsale. Je držitelem licence UEFA PRO. Pracoval rovněž jako fotbalový expert pro švédská média.

Fanshop banner