Z Olomouce bez bodů po góle v poslední minutě
A tým

Z Olomouce bez bodů po góle v poslední minutě

Redakce

Třetí venkovní utkání boleslavští fotbalisté opět prohráli. V utkání SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 3:2, v němž byl soupeř stále o gól napřed, Boleslavští dvakrát dorovnali ztrátu, ale na třetí inkasovaný gól v posledních sekundách nastavení už nezbýval čas.


Utkání začaly týmy úpornou přetlačovanou o střed hřiště. Ve 4. minutě propadl míč uvnitř boleslavské šestnáctky mezi Klimenta a Navrátila, ale ani jeden z olomoucké dvojice brankáře Trmala neohrozil. V 10. minutě olomoucké natlačení z pravé strany do boleslavského vápna zakončil Zorvan nepřesnou střelou z úhlu. Na opačné straně hřiště se hnal do šance Solomon, ale brankář Stoppen byl u míče dříve.
V 17. minutě Zorvan rozehrál od boční lajny trestný kop do boleslavské šestnáctky, kde si míč zpracoval Kliment zády k brance a akrobatickým střeleckým pokusem přes hlavu Trmalovu branku přestřelil. V 19. minutě Kušejem rozehraný první boleslavský roh olomoucká defenzíva ubránila. O dvě minuty později svůj první roh získali Olomoučtí, rozehrál ho Sláma, gólman Trmal zůstal na lajně a Mikulenka, kterého v malém vápně neuhlídal Langhamer, kolenem z metru šťastně zakončil – 1:0.
Ve 26. minutě Ladra školácky ztratil míč a svižný olomoucký atak po pravé straně zakončil Mikulenka střelou tečovanou Vydrou do rohu, který završil Mikulenka hlavou nad boleslavskou branku. Ve 34. minutě zaútočili Boleslavští po pravé straně, Ladra prostrčil míč Kušejovi, jenž si ho v běhu jistě zpracoval a křížnou přízemní ranou vyrovnal na 1:1.
Ve 40. minutě po narážečce s Klimentem vystřelil z pětadvaceti metrů Pokorný tvrdě a nepřesně. Ve 43. minutě po Klimentově individuálním průniku a Mikulenkově zakončení následoval olomoucký roh, po jehož rozehrání Zorvanem hlavičkoval Pokorný do připraveného Trmala.
Rozhodčí Szikszay nastavil první poločas o tři minuty a v té úplně poslední Sláma rozehrál trestný kop od půlící čáry dlouhým nákopem, proti kterému byla boleslavská defenzíva nedůrazná a na nedůslednost okamžitě doplatila, neboť po odrazu míče od Vydry a nepovedeném Spáčilově střeleckém pokusu se z hranice šestnáctky Kliment trefil parádním volejem k pravé tyči, kam se překvapený Trmal vrhnul pozdě – 2:1.

Druhý poločas začali Boleslavští s dvěma změnami, které zanedlouho přispěly k vyrovnání. Ve 48. minutě Král založil útok přes Pulkraba, jenž z prvního dotyku přihrál Ladrovi, ten po proběhnutí půlkou hřiště posunul míč do vápna rozběhnutému Sakalovi, který Stoppena prostřelil – 2:2. V 54. minutě Solomonův ostrý centr Pulkrab tísněný protihráčem nestihnul u bližší tyče nasměrovat do soupeřovy branky. V 59. minutě Kliment se velmi drze prodral zleva do boleslavského pokutového území a jeho zakončení z téměř nulového úhlu si Trmal u bližší tyče pohlídal.
V 71. minutě po Pulkrabově přihrávce pláchnul podle levé lajny Ladra, přihrál téměř přes celou šířku vápna Kušejovi, který zbrklým zakončením netrefil branku, před níž byl úplně sám. V 74. minutě po spolupráci s Matějovským trefil Ladra rozhodčího a po přerušení a opětovném navázání hry Boleslavští získali roh, který rozehrál Kušej a sudí Szikszay zarazil kvůli útočnému faulu Suchého na brankáře Stoppena.
Kolem 85. minuty si Boleslavští vynutili dva rohové kopy, které brankář Stoppen odboxoval do bezpečné vzdálenosti od své branky. Na druhé straně Chvátalem rozehraný olomoucký roh odvrátil hlavou Pulkrab. V 89. minutě Matějovský rozehrál trestný kop nečekanou přízemní kolmicí do vápna na Maška, který z nadějné pozice křížnou ranou minul olomouckou branku.
V první přesčasové minutě boleslavská defenzíva ubránila soupeřův roh a odražený míč napálil Šíp nad branku. V poslední ze čtyř nastavených minut Vodhánělem rozehraný roh Kliment nikým nehlídaný na hranici brankoviště využil k vítězné hlavičce – 3:2.

„Zaspali jsme začátek utkání, dostali tři góly ze standardek a smolný konec nás stál minimálně bod. Je to pro nás krutý. Musíme se oklepat a připravit na další utkání,“ prohlásil Vasil Kušej a potvrdil, že v mladoboleslavské kabině bylo po olomoucké prohře obrovské zklamání. „Prohrát gólem v poslední minutě je velmi nepříjemné a bolí to. Soupeř si vytvářel standardní situace, dobře je zahrával a my na ně nebyli správně soustředění, bránění standardek je na zodpovědnosti každého hráče. Musíme se oklepat a soustředit se na další zápas, který nás čeká už ve čtvrtek,“ řekl mladoboleslavský trenér David Holoubek neskrývající roztrpčení nad počínáním jeho svěřenců, kteří dostali všechny tři góly ze standardních situací a dva z nich v přesčasových minutách každého z poločasu. Olomoucký kouč Tomáš Janotka byl pochopitelně veselejší, než jeho boleslavský kolega. „Vítězství z poslední minuty chutná sladce, oba týmy chtěly vyhrát a my jsme byli o trošku šťastnější než Boleslav,“ poznamenal Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 3:2 (1:1)
Sestava SK Sigma Olomouc
: Stoppen – Hadaš (82. Chvátal), Dohnálek, Pokorný, Sláma – Breite (67. Juliš), Spáčil – Navrátil (67. Šíp), Zorvan (57. Israel), Mikulenka (82. Vodháněl) – Kliment. Připravení hráči Elbel, Langer, Leibl, Matys, Muritala a brankář Digaňa. Ze zdravotních důvodů nebyli Fiala, Růsek, Uriča, Vraštil.
Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Král, Fulnek – Vydra (46. Sakala), Langhamer (63. Matějovský) – Solomon (55. Mašek), Mareček (46. Pulkrab), Kušej – Ladra (82. Stránský). Připravení byli hráči Buryán, Králik, Donát, Kadlec, Vojta a brankáři Mikulec, Floder. Ze zdravotních důvodů nebyli Jawo a Kozel.
Góly: 45. a 90. Kliment, 21. Mikulenka – 34. Kušej, 48. Sakala
ŽK: Israel - Pulkrab
Rozhodčí: Szikszay – Vlček, Pečenka
Diváků: 3125


Fotogalerie

Fanshop banner