Utkání proti Slavii je odložené
Klub

Utkání proti Slavii je odložené

Klub

Zápasy 6. kola Chance Ligy mezi Plzní a Olomoucí a Mladou Boleslaví a Slavií, které se měly uskutečnit v neděli 25. srpna, byly odloženy. Ligová fotbalová asociace vyhověla žádostem Viktorie a Mladé Boleslavi, které na základě účasti v závěrečné fázi předkol evropských pohárů měly dle Rozpisu celostátních soutěží právo si duel přesunout na jiný termín, čehož oba týmy využily.

Možnost přeložit si utkání nejvyšší domácí soutěže, které je na programu mezi prvním a odvetným zápasem play-off kvalifikační fáze evropských pohárů, mají české kluby už druhou sezonu a vychází z Rozpisu celostátních soutěží, konkrétně z bodu 4.4.

Ligová fotbalová asociace na základě tohoto bodu může rozhodnout o odložení utkání i bez souhlasu soupeře. Utkání je odloženo na nejbližší možný volný termín, který nebude v rozporu s mezinárodním kalendářem FIFA, nebo termínovou listinou Poháru FAČR, nejpozději však musí být odehráno do 31.12. 2024.

Stejné právo pro odklad utkání 6. kola Chance Ligy má v současnosti i Sparta, která se kvalifikovala do závěrečné fáze předkol Ligy mistrů. Pokud i Pražané tuto možnost využijí, bude Ligová fotbalová asociace o odkladu ihned informovat.

Fanshop banner