Šéf boleslavské mládeže Malura členem Sportovní rady FAČR
Klub

Šéf boleslavské mládeže Malura členem Sportovní rady FAČR

Klub

Šéftrenér Akademie FK Mladá Boleslav a zároveň hlavní trenér týmu FK Mladá Boleslav B Pavel Malura byl jmenován členem Sportovní rady Fotbalové asociace ČR, což je prestižní poradní orgán Výkonného výboru FAČR.

„Myslím, že každý z trenérů a funkcionářů pracujících v českém fotbale by měl mít zájem o jeho rozvoj, ať již přímo na hřišti, či jinde. Když jsem byl technickým ředitelem fotbalové asociace panem Erichem Brabcem osloven, zda bych měl o členství v radě zájem, rád jsem přijal. S mnohými členy rady jsem se dlouhodobě potkával při svém působení ve fotbale, vždy jsem si vážil jejich názorů, respektoval jejich práci a rád je potkával. Doufám, že činnost sportovní rady bude fotbalu prospěšná a přinese podněty, které pomohou rozvíjet dále sport, který máme rádi,“ uvedl šéftrenér Akademie FK Mladá Boleslav, hlavní trenér týmu FK Mladá Boleslav B a čerstvý člen Sportovní rady FAČR Pavel Malura. Jeho kolegy ve sportovní radě jsou Přemysl Kovář, Augustin Chromý, Ludvík Zajíc, Jan Říčka, Oldřich Šmerda a Jiří Liška.
„Sportovní rada byla nějakou dobu neobsazena. Na výkonném výboru jsme se shodli, že ji nebudeme rušit, že ji zachováme. Chtěli jsme dbát na to, aby to byl poradní orgán jak výkonného výboru, tak technického ředitele i sportovního úseku. A aby s tím byli členové ztotožněni,“ řekl předseda FAČR Petr Fousek. „Nějakou dobu to vytváření trvalo, ještě radu budeme doplňovat o několik jmen. Proto jsme zatím pověřili Ericha Brabce jejím řízením. Předsedu rady jsme zatím nejmenovali,“ doplnil Petr Fousek. „Myslím, že ten orgán je zapotřebí. Stál jsem o to, aby v radě byli lidé, kteří působí v klubech v různých pozicích, aby se jednotlivé segmenty protínaly. Rada může přicházet s inovativními myšlenkami. Jsou mezi nimi jak staří bardi, kteří si ve fotbale něčím prošli, tak i mladí s drajvem. Mix je velmi dobrý,“ uvedl technický ředitel Fotbalové asociace České republiky Erich Brabec momentálně pověřený vedením Sportovní rady FAČR.
Vedení fotbalové asociace zřídilo radu předloni v březnu jako poradní orgán výkonného výboru, podobně jako jiné odborné komise pro různé oblasti fotbalu. Měla mít široký záběr a vedení FAČR poskytovat svůj pohled na reprezentační výběry, mládež, akademie či strukturu soutěží. Původně v radě zasedlo sedm členů, na začátku letošního ledna kompletní složení pod vedením předsedy Vladimíra Šmicera rezignovalo. S vedením FAČR se rada neshodovala ve vnímání své role a významu.

Fanshop banner