Prohra s fyzicky zdatnějším soupeřem
U16

Prohra s fyzicky zdatnějším soupeřem

Redakce

Ve druhém utkání 2. české ligy mladšího dorostu na přírodní trávě v areálu domácí akademie šestnáctiletí boleslavští dorostenci vysoko prohráli s Táborskem, když od začátku i většinu průběhu bylo zřejmé, že podstupují velmi náročné a hlavně soubojové střetnutí. Nyní dorostence U16 čeká anglický týden ve sledu v neděli 18. srpna na pražském Motorletu, ve středu 21. srpna předehrávka 17. kola v Českých Budějovicích a v neděli 25. srpna od 11 hodin se doma s Vysokým Mýtem.

Od prvních minut táborští dorostenci hráli celkem jednoduchý fotbal s často nakopávanými míči na urostlé hráče a úspěšně sbírali většinu odražených míčů. V tom byl největší problém boleslavských mladíků po celý první poločas. Postupně se střelecky prosazoval táborský Šebek a trefami ve 13., 31. a v jediné nastavené poločasové minutě dosáhl ještě před přestávkou hattricku. Boleslavští způsobili jen pár jalových závarů v soupeřově vápně, vyloženou střeleckou šanci si nevypracovali.

Do druhého poločasu boleslavští hráči vstoupili s odhodláním zápas zdramatizovat. V 50. minutě po úniku Michalíka netrefil míč v jasné gólové příležitosti Lajn. V 57. minutě Stehlík krásnou střelou z pětadvaceti metrů orazítkoval tyč táborské branky. Zanedlouho v 59. minutě vstřelil táborský Šebek svou čtvrtou branku v tomto zápase a tím definitivně rozhodl o vítězi a zisku bodů. V 72. minutě táborský Janouch přidal ještě jednu branku. Teprve za stavu 0:5 čestný boleslavský úspěch si po Stehlíkově standardní situaci připsal zdařile hlavičkující Bačinský.

„Soupeř vyhrál zcela zaslouženě, našim klukům nejde upřít snaha a bojovnost v těžkých klimatických podmínkách,“ prohlásil smířlivě mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

FK Mladá Boleslav U16 – FC Táborsko U17 1:5 (0:3)

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Němec - Varga (65. Maršner), Otradovec, Stárek (75. Tvrdík), Linden (46. Bačinský) – Michalík, Vurčík, Voříšek (65. Bouda) – Stehlík, Lajn, Greif (46. Zderadička). Připravený ještě byl brankář Borisov.

Sestava FC Táborsko U17: Lhoták – Welzl, Kos, Kunt (46. Maruška), Lažek – Zeman (68. Klečacký), Mareš (68. Matyš), Šebek, Novotný, Rejlek (54. Janouch) – Sobotka.

Góly: 75. Bačinský – 13., 31., 45. a 59. Šebek, 72. Janouch

ŽK: Lajn – Kunt, Klečacký, Janouch

Rozhodčí: Tichý – Melichar, Bekešský

Diváků: 50

Fanshop banner