Neplodnou převahou promarnili dva body
U18

Neplodnou převahou promarnili dva body

Redakce

Druhé utkání aktuální sezóny 2. české ligy starších dorostenců hrané na hřišti mladoboleslavské akademie skončilo bez vítěze, když táborský soupeř zisk jednoho bodu pro sebe zachránil pár minut před koncem. Boleslavští dorostenci U18 v neděli 18. srpna hrají na hřišti pražského Motorletu, potom ve středu 21. srpna předehrávají 17. kolo v Českých Budějovicích a v neděli 25. srpna od 11 hodin se doma střetnou s Vysokým Mýtem.

Utkání začalo velmi dobře pro mladoboleslavské dorostence.

V 5. minutě po pěkné kombinaci Ilcova krásná přízemní střela z dvaceti metrů zapadla k pravé tyči táborské branky - 1:0.

Hned v 6. minutě musel být pozorný i boleslavský brankář Kolář při soupeřově střele, kterou jistě zlikvidoval. Ve 23. minutě boleslavskou kombinaci založil brankář Kolář a když se míč dostal až do křídla ke Kocourovi, tak ten vysoko přestřelil branku.

Druhý poločas bohužel zůstal bez boleslavského střeleckého zápisu podobně jako většina prvního dějství. Ve 46. minutě po kombinační spolupráci Eichlera s Kosoričem zakončení Ilca rozvlnilo boční síť z nesprávné strany. V 51. minutě po nezištné Žáčkově přihrávce Eichler osamocený deset metrů před brankou neproměnil velkou příležitost k navýšení boleslavského vedení, když vystřelil vedle levé tyče. O tři minuty později aktivní Eichler z úhlu soupeřovu branku přestřelil. V 60. minutě v rychlém protiútoku Kodera našel na vápně volného Gashiho, jehož umístěnou, ale nedůraznou střelu chytil táborský brankář Kerl. V 71. minutě po Rösslerově přihrávce Gashiho vyraženou střelu Eichler dorazil do protivníkovy branky, ale z ofsajdového postavení a rozhodčí Melichar gól neuznal. V 72. minutě tečovanou střelu z hranice pokutového území z kopačky nejnebezpečnější táborského hráče Rataje boleslavský brankář Kolář chytil. V 75. minutě po Rösslerem rozehraném rohovém kopu Žáčkovo téměř gólové zakončení vychytal Kerl. Když už se zdálo, že zůstane při jediném góle Ilca z páté minuty, tak Táborští potrestali boleslavské zahazování šancí.

V 87. minutě po standardní situaci z křídelního prostoru se hlavičkou prosadil Rychlý - 1:1.

Ve třetí přesčasové minutě Táborští neproměnili šanci na vítěznou trefu a utkání tak skončilo bez vítěze.

„Po celé utkání jsme měli hru pod kontrolou, bohužel jsme nedokázali využít naše brankové příležitosti, abychom soupeři odskočili na rozdíl více branek, šance jsme na to měli. V závěru nás právě za naši útočnou nekvalitu potrestal soupeř vstřelenou brankou. Celkově je potřeba, abychom udělali větší progres ve spolupráci a řešení finálních situací,“ zněl komentář trenéra mladoboleslavských dorostenců Marka Maňase.

FK Mladá Boleslav U18 – FC Táborsko U19 1:1 (1:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kolář - Žáček, Ivanytskyy, Otta, Fedečko - Kocour (57. Gashi), Ilco (57. Rössler), Rittenauer, Kosorič (57. Hurych), Kodera (71. Václavík), Eichler (85. Beneš). Připraveni ještě byli hráč Ditrich a brankář Škrdla.

Sestava FC Táborsko U19: Kerl – Hájek, Zeman (68. Kunt), Soukup, Kášek (83. Lažek) – Rataj, Janda, Rychlý, Virt – Porubský, Lachout (68. Nedvěd).

Branky: 5. Ilco – 87. Rychlý

ŽK: Ilco, Fedečko, Eichler - Hájek

Rozhodčí: Melichar – Tichý, Bekešský

Diváků: 80

Fanshop banner