První mistrák prohráli hloupými chybami
U19

První mistrák prohráli hloupými chybami

Redakce

Nejstarší boleslavští dorostenci do nejvyšší celostátní dorostenecké ligy vstoupili špatnou nohou a na trávníku staroměstského Širůchu za necelou hodinu prohrávali o tři góly. I když se potom herně zlepšili, hloupé defenzívní chyby nenapravili a první mistrovské utkání nové sezóny prohráli. Ve druhém kole na hřišti domácí boleslavské Akademie už v pátek 16. srpna od 14,30 hodin hrají proti Zlínu, který v úvodním kole doma porazil Jihlavu 3:1.

První poločas boleslavští dorostenci prohráli, když první velkou šanci zápasu neproměnili. Ve 14. minutě se na levé straně prosadil Teterya, který se dostal až před branku soupeře, kde ze slibné pozice nastřelil bránícího hráče. Ve 28. minutě po Buskově krásném míči za obranu se řítil sám na branku Kühnel, ale v důležitém momentu před brankářem místo zakončení zvolil ještě kličku, která se mu nepovedla a z velké šance nic nebylo. Ve 33. minutě po míči za obranu se po špatné Vokounově reakci dostal soupeř do šance, kterou zlikvidoval až brankář Mečíř.

Ve 37. minutě po Buskově špatné rozehrávce do středu hřiště se Slovácko dostalo do centru z levé strany a následně Vokoun neubránil Bártu, který vstřelil první branku utkání – 1:0.

Ve 42. minutě se na levé straně nechal lehce obehrát Busek a po následném centru opět Vokoun neuhlídal před brankou Bártu a ten zvýšil slovácké vedení na 2:0.

Druhý poločas začali Boleslavští hodně nepovedeně a brzy prohrávali už o tři góly.

V 50. minutě po odkopu ze slovácké poloviny hřiště se míč dostal na hranici boleslavského pokutového území, v němž zaspal brankář Mečíř a následně po srážce s Markem neudržel míč, který Dolugh velmi lehce dopravil do prázdné branky - 3:0.

Boleslavští dorostenci se přeci jenom vzchopili a protivníkův náskok stáhli na rozdíl jednoho gólu.

V 64. minutě po Teteryově rohovém kopu Kühnel hlavou vstřelil první boleslavský gól - 3:1.

V 78. minutě po Čepelově centru z levé strany se na zadní tyči dostal do zakončení Šetka a snížil tak na rozdíl jedné branky - 3:2.

Poslední slovo však měl slovácký střelec.

V 82. minutě po dlouhém autovém vhazování až do boleslavského pokutového území špatně reagovali Ulrich a Marek, propadnutý míč proběhl i brankář Mečíř a když následný důležitý osobní souboj prohrál Matějovský, tak Sehnal vstřelil velmi jednoduchou rozhodující branku na konečných 4:2.

„V prvním poločase jsme předvedli bojácný výkon. Prohrávali jsme většinu osobních soubojů a po zisku míče postrádali nabídku a odvahu hrát. Druhý poločas se hráči v tomto směru zlepšili, což znamenalo snížení na rozdíl jedné branky. Bohužel naše obranná činnost po celé utkání byla velmi slabá. Tři ze čtyř obdržených branek byly doslova darované a hloupé, proto soupeř zaslouženě vyhrál,“ zlobil se trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

1.FC Slovácko U19 - FK Mladá Boleslav U19 4:2 (2:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mečíř - Šetka, Busek (46. Job), Ulrich, Vokoun (73. Čepela) – Kleštík (68. Matějovský), Černý, Vostřel (46. Winter), Teterya (82. Souček) - Kühnel, Marek. Připravení ještě byli hráč A. Bejda a brankář T. Horák.

Sestava 1. FC Slovácko U19: Zlatkovský – Štecha, Alabi, Raběčný, Kolařík (88. Petr) – Godwin (84. Markov), Hrdlička, Kremr, Dolugh (62. Barát) – Bárta (62. Zelina), Sehnal (84. Prokeš).

Branky: 37. a 42. Bárta, 50. Dolugh, 82. Sehnal - 64. Kühnel, 78. Šetka

ŽK: Godwin, Sehnal, Zelina - Marek

Rozhodčí: Pochylá – Dorotík, Kolář

Diváků: 85

Fanshop banner