Vítězný vstup do podzimní mistrovské sezóny
U17

Vítězný vstup do podzimní mistrovské sezóny

Redakce

Do celostátní ligy mladších dorostenců vstoupili boleslavští mladíci vítězně, když si ze Širůchu ve Starém Městě odvezli tři body za cenné vítězství nad slováckými vrstevníky bez obdrženého gólu. Ve druhém kole hrají v pátek 16. srpna od 14,30 hodin proti Zlínu, který v úvodním kole doma remizoval s Jihlavu 2:2.

První poločas začali mladíci domácího Slovácka s velkým nadšením a v úvodních třech minutách si vynutili čtyři rohové kopy, kterým se boleslavská defenzíva zdárně ubránila. Navíc ve 4. minutě boleslavský brankář Horák zlikvidoval dvě soupeřovy nebezpečné střely. Boleslavští se až ve 12. minutě dostali na dostřel slovácké branky, kterou Lelek minul. V závěru první čtvrthodinky Slovácko promarnilo další dva rohy a v 15. minutě obdobnou standardní situaci na opačné straně hřiště rozehrávali boleslavští dorostenci, ale také bez efektu.
Ve 23. minutě Knoblochovo sólo zmařil slovácký brankář Hastík. V příští minutě po druhém boleslavském rohu Černý hlavičkoval vedle soupeřovy branky. Ve 28. minutě hlavní rozhodčí Dorotík nařídil proti boleslavské brance pokutový kop, kterým jeho exekutor nastřelil břevno a bezgólové skóre se tudíž nezměnilo. Stalo se tak až krátce před pauzou a v boleslavský prospěch.
Ve 43. minutě byl Soběslav úspěšný v presinku, míč předal Holzerovi a ten ho naservíroval Albrechtovi, který překonal bezmocného brankáře - 0:1.

Druhý poločas začalo Slovácko podobně aktivně jako první a třemi rohy jeho hráči zaokrouhlili počet těchto standardních situací v 57. minutě už na deset. Nikdo se však gólově prosadil, naopak z boleslavského družstva ano.
V 68. minutě po Soběslavově přihrávce Holzer přešel přes tři hráče a akci zakončil přesnou střelou - 0:2.
V 72. minutě po Rollerově centru se v dobré šanci ocitl Knobloch, ale Hastík jej vychytal. V 80. minutě slováckou nebezpečnou standardní situaci z pětadvaceti metrů boleslavský gólman Horák zlikvidoval za cenu rohového kopu, který byl již třináctý a opět úspěšně odvrácený. V 87. minutě boleslavský atak zakončil Vynikal hlavičkou nad břevno slovácké branky. V závěrečné minutě poslední rohový kop Slovácka na boleslavském vítězství nic nezměnil.

„Sehráli jsme bojovné utkání na těžkém terénu, který nepřál kombinaci. I přesto musím hráče pochválit za snahu v zakládání útoků. Do utkání jsme nastoupili nervózně, v prvním poločase přežili penaltu domácích a šli do vedení brankou Albrechta po nezištné přihrávce Holzera. Druhý poločas jsme ubránili několik standardních situací, udeřili po krásné individuální akci Holzera a zaslouženě zvítězili," shrnul výhru mladoboleslavský trenér Vladimír Pokorný.

1.FC Slovácko U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:2 (0:1)

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Horák - Knobloch, Lelek, Janoušek, Vynikal - Soběslav (80. Jirků), Uhlík, Neufus (56. Juranka) - Albrecht (56. Hodánek), Černý (71. Roller), Holzer (71. Korbelář). Připravení ještě byli hráč Šulc a brankář Tutunovic.

Sestava 1.FC Slovácko U17: Jakub Hastík - Šimoník, Beneš (70. Ondřej Hastík), Valášek, Spurný (56. Burda) - Tichánek, Hruška (65. Horný), Bernatík (65. Blaha), Holič (46. Vodička) - Uhrovič, Zemánek.

Branky: 43. Albrecht, 68. Holzer

ŽK: Beneš - Knobloch

Rozhodčí: Dorotík - Pochylý, Kolář

Diváků: 55

Fanshop banner