Pardubickému soupeři se vyrovnali i v oslabení
B-tým

Pardubickému soupeři se vyrovnali i v oslabení

Redakce

V úvodním třetiligovém mistráku boleslavští junioři dvakrát prohrávali o dva góly a navíc téměř celý zápas hráli v oslabení, přesto si ze hřiště východočeského protivníka odvezli jeden bod za remízu. Ve druhém kole nové sezóny je při domácí premiéře čeká pojizerské derby, duel FK Mladá Boleslav B - SK Benátky nad Jizerou se hraje v neděli 18. srpna od 10,15 hodin.

Utkání začalo nešťastně pro mladoboleslavské družstvo a jeho stopera Rulce, který zastavil soupeře za hranicí pravidel a rozhodčí Havlík jej už ve 13. minutě bez rozpaků v duchu klasifikace zmaření brankové příležitosti vyloučil. Na hřišti zbylí Rulcovi parťáci však poctivou bojovností sehráli navzdory oslabení vyrovnaný zápas a v některých fázích soupeře i přehrávali.
V 17. minutě propásl pardubický Svatoš šanci, když tvrdou střelou z dobré pozice trefil jen jednoho z bránících protihráčů. Uspěl až o dvacet minut později.
Ve 38. minutě po přihrávce Machů si za boleslavskou obranu zaběhl ve vápně Svatoš a propálil tentokrát úspěšně boleslavského brankáře Kořána - 1:0.
Pět minut po vedoucím gólu Vlček vystřelil těsně mimo boleslavskou branku.
Ve 45. minutě po Limově přihrávce Pandula akci zakončil sice nepřesvědčivě, ale od vracejícího se Leitla zabloudil míč podruhé do Kořánovy branky - 2:0.
Sudí Havlík protáhl první dějství o jednu minutu a jak se vzápětí ukázalo, stalo se tak k prospěchu Boleslavi.
V krátkém poločasovém nastavení vystartoval za dlouhým pasem Vlček a když na hranici soupeřovy šestnáctky vyhrál souboj se zmatkujícím pardubickým brankářem Šmíden, tak po jeho přihrávce prostřelil bránící protihráče Gregor - 2:1.
Týmy odešly v pauze ze hřiště jen za těsného pardubického vedení, ačkoliv boleslavské družstvo odehrálo více než půlhodinu v oslabení.

Druhý poločas začali opět lépe domácí pardubičtí fotbalisté a brzo po změně stran navýšili své vedení.
V 52. minutě zleva centrovaný míč Tecl nasměroval hlavou k pravé tyči boleslavské branky - 3:1.
Boleslavští se však nevzdali a v příští necelé čtvrthodince nepříznivé skóre srovnali.
V 58. minutě se po rohovém kopu podruhé v tomto utkání do pardubické branky trefil Gregor, když na malém vápně přehlavičkoval duo váhajících obránců - 3:2.
V 64. minutě po boleslavském autovém vhazování se uvnitř protivníkovy šestnáctky uvolnil Vlček a ranou z otočky zaskočil pardubického brankáře Šmída - 3:3.
V poslední čtvrthodince utkání náročného na kondici přičiněním třicetistupňového vedra Boleslavští remízu a tím pádem zisk jednoho bodu ubránili proti neutuchající pardubické snaze strhnout na svoji stranu vítězství. Nepomohlo jim ani čtyřminutové nastavení...

FK Pardubice B – FK Mladá Boleslav B 3:3 (2:1)

Sestava FK Pardubice B: Šmíd - Svatoš, Tecl, Koukola, Lupač - Machů, Flaška (72. Suleiman), Halda, Pandula (82. Prokeš) - Černý, Lima.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - König, Rulc, Leitl - Kaulfus (82. Monyč), Vostřel, Žitný (46. Dohalský), Tichý (72. Belalam) - Peterka (78. Novák), Gregor, Vlček (72. Kolář). Připravení ještě byli hráč Výda a brankíř Zaplatílek.

Góly: 37. Svatoš, 45. Pandula, 52. Tecl - 45. a 57. Gregor, 64. Vlček.

ŽK: Machů, Lima - Gregor

ČK: Rulc (ve 13. minutě)

Rozhodčí: Havlík - Janíček, Papežík

Diváků: 110

Fanshop banner