Remíza je postupovou šancí pro oba týmy
A tým

Remíza je postupovou šancí pro oba týmy

Redakce

Ve vysokém tempu hraný fotbal s šancemi na obou stranách dohráli aktéři v hustém dešti s nerozhodným skóre, čili bez vítěze. O postupujícím do další fáze Konferenční evropské ligy se rozhodne až v odvetě, která se hraje ve čtvrtek 15. srpna 2024 od 19 hodin v bulharském Lovči.

První poločas začali všichni aktéři svižně. Hráči Hapoelu působili sebevědomě a jistě při práci s míčem, Boleslavští o poznání nervózněji ve snaze nedopustit se fatální chyby. V 5. minutě získal Hapoel první roh, po jeho rozehrání Yosefim k přímému ohrožení boleslavské branky nedošlo. V 10. minutě Suchého pas Mašek sklepnul Kušejovi a po jeho centru se Maškovi nepovedlo hlavičkovat přesněji, než metr vedl pravé tyče. Ve 13. minutě tvrdou Vydrovu střelu brankář Eliasi vyrazil a Maškův pokus o dorážku sice gólman nepokryl, ale do branky nezapadl.
V 17. minutě Hapoel zaútočil zleva a Hatuelův přízemní centr si Trmal pohlídal. Ve 20. minutě sice Hapoel dotlačil míč do boleslavské branky, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu, což hlavnímu Hyytiämu potvrdil i VAR. Ve 24. minutě Hatuel ve snaze technickou střelou trefit levý horní růžek, Trmalovu branku minul. Teprve ve 31. minutě kopali Boleslavští první roh, rozehrál ho Ladra, ale Hapoel se ubránil.
Ve 36. minutě po faulu Gordana na Maška nařídil sudí Hyytiä proti Hapoelu pokutový kop. O dvě minuty později, po marných izraelských dohadech s rozhodčím, ho Vydra proměnil ranou po zemi k levé tyči - 1:0. „Byl jsem předem přesvědčený, že penaltu kopnu tam, kam jsme ji nakonec kopnul," prozradil po zápase Patrik Vydra.
Ve 43. minutě po centru Ladry z pravé strany Fulnekův povedený volej gólman Eliasi u pravé tyče chytil. O minutu později rychlý boleslavský atak vyvrcholil Kušejovým vniknutím do protivníkova vápna s jeho nedůrazným zakončením si Eliasi poradil. Ve 44. minutě Ahmad téměř od koncové lajny tvrdě vystřelil a Trmala u bližší tyče nepřekvapil.
Rozhodčí Hyytiä nastavil první poločas o šest minut, v nich si Hapoel vynutil dva rohové kopy, jímž se Boleslavští ubránili obětavými zákroky proti soupeřovým střelám. Když na druhé straně hřiště Kušej chytře rozehrál trestňák z boku vápna na neobsazeného Ladru, tak ten bez přípravy vysoko překopnul izraelskou branku. Hapoel zaútočil a další nebezpečný průnik Ahmada z pravé strany zakončený střelou z úhlu zlikvidoval brankář Trmal.

Druhý poločas pokračoval v tempu nastaveném před přestávkou. Ve 49. minutě Ahmad přešel přes Fulneka do boleslavské šestnáctky a přízemní centr napříč brankovištěm naštěstí nikdo z izraelských hráčů nevyužil. O minutu později však již bylo pro Boleslav zle.
V 50. minutě zdánlivě nevinná akce Hapoelu skončila Yosefiho střelou dvaceti metrů, kterou Suchý tečoval do Trmalova protipohybu - 1:1.
V 55. minutě první roh po změně stran rozehrál Ladra a zůstal nevyužitý. V 57. minutě útočná spolupráce Maška s Kušejem skončila ofsajdem. V 61. minutě Yosefiho roh jistě stáhnul Trmal. O minutu později po Hatuelově přihrávce Ahmad netrefil boleslavskou branku. Potom boleslavská defenzíva odolala třem rohům těsně po sobě rozehrávaným.
V závěrečné půlhodině Hapoel často dlouhé úseky hry kontroloval míč a do ofenzívy se nehrnul. V 70. minutě Ahmad s pomocí faulu obehrál Fulneka a nebezpečný centr na malém vápně zachytil na dva doteky Trmal. V 74. minutě čerstvý Sefer z patnácti metrů těsně minul pravý horní růžek Trmalovy branky. V 76. minutě Fulnek přihrál přesně na soupeřovu nohu, Seferova přízemní rána směřoval do míst, kde byl Trmal.
Utkání se dohrávalo za hustého deště, který boleslavské hráče probudil do závěrečného náporu, v němž při mnohých situacích v izraelské šestnáctce vítězný gól visel na hodně tenounkém vlásku. V 84. minutě Trmal chytil soupeřův trestný roh a okamžitým dlouhý výkopem poslal do brejku Solomona, jehož jemný lob Eliasi vytlačil konečky prstů mimo branku na roh, kterému izraelská defenzíva odolala. V 87. minutě parádní Kušejův trestný kop z levé vingle Eliasi vytáhnul dalším fantastickým zákrokem. V 88. minutě Shushenachevičovu bombu vyrazil Trmal na roh, který skončil nepřesnou hlavičkou jednoho z hráčů Hapoelu. V pěti nastavených minutách po Králově nákopu míč do branky nedostal z pár kroků Solomon a následně Kostka z necelých deseti metrů netrefil odkrytou branku, potom Kušej poslal do soupeřova vápna dva trestňáky, ale ani při jednom z nich se z jeho spoluhráčů nikdo neprosadil, a v úplně poslední šanci po Vydrově průniku Pulkrab těsně minul branku u levé tyče. Náročné utkání v dynamickém tempu tak skončilo bez vítěze a nerozhodný výsledek tak ponechává postupovou naději oběma týmům.

„Nejsme spokojení s výsledkem, protože jsme měli šance, abychom utkání vyhráli, ale zároveň musím ocenit individuální kvality soupeře, který má hráče, jaké v naší lize neběhají. Pro boleslavské hráče to byla velká zkušenost. Jsme v poločase a přichystáme se na odvetu, kterou se budeme snažit zvládnout vítězně," řekl mladoboleslavský trenér David Holoubek a litoval neproměněných obrovských šancí v závěru, kdy měli na kopačkách vítězné góly Solomon a Kostka. „Chybělo více štěstí. Cením si, že se do nebezpečných zakončení a do šancí dostáváme, věřím, že je jenom otázka času, kdy je začneme proměňovat," dodal David Holoubek.
„Soupeř byl hodně kvalitní, remízu považuji za zaslouženou, i když jsme v závěru neproměnili velké šance. Utkání bylo rychlé, Izraelci jsou šikovní fotbalisté, střetnutí s nimi jsme zvládli fyzicky i takticky a musíme se dobře připravit do odvety, abychom ji zvládli vítězně," pravil Patrik Vydra, který k nevyužitým šancím v závěru poznamenal, že Solomonovi chybělo štěstí a Kostkovi míč nepříjemně skočil.
Trenér izraelského týmu si pochvaloval, že byli na soupeře, který se prezentuje intenzivním fotbalem, dobře připravení a pochválil mladého dvaadvacetiletého brankáře Eliasiho za důležité zákroky. „Remíza je zasloužená, jsme ale zatím jen v poločase dvojzápasu. Každý zápas nějakým způsoben začne a vyvíjí se, v odvetě Boleslav nebude mít domácí prostředí, kterému se v prvním utkání těšila, my se budeme snažit kontrolovat hru a věřím, že se nám podaří strhnout vítězství na naši stranu a postoupíme do dalšího kola," prohlásil trenér Hapoel Beer Sheva FC Ran Kozuch.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Král, Suchý (90. Králik), Fulnek - Vydra, Langhamer (78. Sakala) - Mašek (64. Pulkrab), Mareček (78. Solomon), Kušej - Ladra (64. Buryán). Připravení ještě byli hráči Matějovský, Vojta, Stránský, Donát, Kadlec a brankáři Floder, Mikulec. Chyběli zranění Jawo, Kozel, Žitný.

Sestava Hapoel Beer Sheva FC: Eliasi - Mizrahi, Blorian, Tibi, Lopes - Gordana, Elias (64. Kangwa) - Ahmed (86. Peretz), Yosefi (73. Sefer), Hatuel (64. Ganah) - Turgeman (73. Shushenachev). Připravení hráči Quiňónez, Stoyanov, Bareiro a brankáři Marciano, Gordin.

Góly: 38. Vydra (z pokutového kopu) - 50. Yosefi

ŽK: Mašek, Kostka - Turgeman, Kozuch (trenér), Lopes, Shushenachev

Rozhodčí: Joni Hyytiä - Mika Lamppu, Veli-Matti Leppänen (všichni Finsko)

Delegát UEFA: Marko Simeunovic (Slovinsko)

Diváků: 3766


Fotogalerie

Fanshop banner