Poslední přípravné utkání vítězné
U19

Poslední přípravné utkání vítězné

Redakce

V závěrečném z pěti letních přípravných utkání mladoboleslavští nejstarší dorostenci porazili zdatné slávistické protivníky, se kterými se střetnou v závěru října o ligové body. Celostátní dorosteneckou ligu Boleslavští zahájí v sobotu 10. srpna na hřišti staroměstského Širůchu proti Slovácku, domácí premiérou bude v pátek 16. srpna od 14,30 hodin duel se Zlínem.

V prvním poločase boleslavští dorostenci pozorně bránili a číhali na brejky, což jim vyneslo těsné vedení.
Už v 8. minutě se po rohovém kopu Teteryi dostal do zakončení hlavou na přední tyči Kühnel a otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 26. minutě po přihrávce Černého se řítil sám na branku Teterya, ale brankář Slavie ho vychytal. V poslední poločasové minutě se po Wintrově přihrávce do pokutového území dostal do další šance Teterya, ale ani na podruhé se mu branku nepodařilo vstřelit.

Druhý poločas byl na góly bohatší, než první. V 56. minutě po Kühnelově přihrávce se ani ve své třetí šanci neprosadil Teterya, když jej brankář Slavie opět vychytal. A hned v příští minutě v boleslavský neprospěch platilo rčení: „Nedáš-dostaneš".
V 57. minutě po Schwanově a Šetkově nedůrazu na pravé straně se míč dostal do boleslavského pokutového území, kde špatně reagovali Job s Klieštíkem a soupeř střelou podél brankáře vyrovnal - 1:1.
V 71. minutě Marek hezky křížně přihrál nabíhajícímu Vokounovi, ten po zaseknutí míče našel na hranici pokutového území Černého, který střelou k levé tyči překonal slávistického brankáře - 2:1.
V 80. minutě po centru z pravé strany předvedl hezké zakončení nůžkami Souček, ale slávistický brankář byl na místě, následně chtěl rychle rozehrát, což vystihl Matějovský a chybujícího gólmana přeloboval - 3:1.
V 82. minutě
kolem pokutového území se nechal lehce obehrát Marek a následná slávistická střela na zadní tyč znamenala snížení boleslavského vedení na 3:2.
V 89. minutě po hezké kombinaci boleslavského týmu Marek místo zakončení zvolil ještě kličku, ale obránce Slavie jej o míč obral a velmi rychlý nebezpečný slávistický protiútok Boleslavští ubránili s vypětím všech sil.
V 90. minutě po Matějovského přihrávce mezi obránce se řítil sám na brankáře Teterya a zakončením k levé tyči určil konečný výsledek na 4:2.

„První poločas jsme hráli organizovaně směrem do obrany a hrozili z rychlých protiútoků. Problém jsme měli s hrou po zisku míče. Druhá půle měla menší organizaci, ale vypracovali jsme si více šancí a vstřelili hezké branky. Z posledního utkání máme dobrý pocit, ale i přes vítězství stojíme nohama na zemi a víme, že máme stále na čem pracovat," řekl po utkání trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

FK Mladá Boleslav U19 - SK Slavia Praha U19 4:2 (1:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mečíř (30. T. Horák, 60. Studničný) - Šetka (65. Vokoun), Busek (46. A. Bejda), Ulrich (46. Job), Vokoun (46. Klieštík) - Schwan (65. Čepela), Vostřel (46. Marek), Černý (75. Matějovský), Teterya - Kühnel (65. Souček), Winter.

Góly FK MB U19: Kühnel, Černý, Matějovský, Teterya.

Fanshop banner