Další soupeř v evropském poháru je Hapoel Beer Sheva FC
A tým

Další soupeř v evropském poháru je Hapoel Beer Sheva FC

Redakce

Utkání třetího předkola Konferenční evropské ligy FK Mladá Boleslav - Hapoel Beer Sheva FC, které se hraje ve čtvrtek 8. srpna 2024 od 18 hodin v mladoboleslavské Lokotrans Aréně, bude přímou konfrontací pátého mužstva české ligy s třetím týmem izraelské ligy uplynulého ročníku 2023-24.

VSTUPENKY NA: TICKETLIVE

V aktuálním soutěžním ročníku 2024-25 Mladá Boleslav už sehrála tři utkání o ligové body. V Jablonci prohrála 0:2, Slovácko doma porazila 3:0 a v Hradci Králové prohrála 1:2, ačkoliv hrála sedmdesát minut přesilovku. Po třech kolech Chance Ligy je na desátém místě.

Soutěžní ročník 2024-25 izraelské ligy začne až 24. srpna. Hapoel Beer Sheva v letošním létě hrál soutěžní zápasy zatím jen v rámci domácího předsezónního Toto cupu, v němž podlehl Maccabi Haifa 0:3, a ve dvou duelech druhého předkola Konferenční evropské ligy s bulharským PFK Cherno more Varna. Po prvním bezgólovém utkání na Gradski stadionu v bulharské Loveči odvetu v Huvepharma Aréně v bulharském Razgradu vyhrál izraelský tým Hapoel Beer Sheva FC 2:1 (góly Lopes 2 - Calcan).
Obě utkání proti bulharskému protivníkovi se hrála v Bulharsku, neboť izraelské týmy (Maccabi Tel Aviv FC v Lize mistrů, Maccabi Petah Tikva FC v Evropské lize, Hapoel Beer Sheva FC a Makabi Haifa FC v Konferenční evropské lize) kvůli válečnému konfliktu mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás v pásmu Gazy hrají domácí utkání na neutrálních hřištích mimo území izraelského státu. Také druhé střetnutí FK Mladá Boleslav s Hapoel Beer Sheva FC se uskuteční v Bulharsku na Gradski stadionu v Loveči, což je městečko vzdálené přibližně 150 kilometrů severovýchodně od hlavního města Sofie.

Mladoboleslavští fotbalisté zvládli dvě utkání druhého předkola Konferenční evropské ligy bez inkasovaného gólu. Litevského soupeře TransINVEST porazili doma 2:0 (góly Ladra, Kušej) a venku 1:0 (gól Vojta).

Mladoboleslavský program 3. předkola Konferenční evropské ligy
Čtvrtek 8. srpna od 18 hodin: FK Mladá Boleslav - Hapoel Beer Sheva FC
Čtvrtek 15. srpna od 19 hodin: Hapoel Beer Sheva FC - FK Mladá Boleslav

Město Beer Sheva je administrativním centrem izraelského Jižního diskritu s více než 200 tisíci stálých obyvatel. Fotbalový klub Hapoel Beer Sheva FC za dobu své existence od roku 1949 získal celkem pět izraelských titulů a jednou pohár izraelského státu. V uplynulém ročníku 2023-24 dohrál domácí nejvyšší soutěž nazvanou Ligat Ha´Al na třetím místě a finále poháru izraelského státu prohrál 0:1 s MP Tikva, jenž se v konkurenci čtrnácti účastníků Ligat Ha´Al umístil na osmé příčce.

Fanshop banner