Fotbalisté za dvě hodiny přeletěli z Prahy do Vilniusu
A tým

Fotbalisté za dvě hodiny přeletěli z Prahy do Vilniusu

Redakce

Ve středečním dopoledni se mladoboleslavští fotbalisté letecky přesunuli do místa konání odvetného utkání druhého předkola Konferenční evropské ligy. Z pražského letiště Václava Havla odletěli v 10 hodin a o dvě hodiny později přistáli v hlavním litevském městě Vilniusu, kde na rozdíl přehřátého Česka (30°C) je přivítalo příjemné podnebí s teplotou vzduchu 21-22°C.

Ve fotbalové výpravě do litevského Vilniusu jsou brankáři Matouš Trmal, Petr Mikulec, Jiří Floder, hráči Denis Donát, Dominik Kostka, Florent Gregoire Poulolo, Marek Suchý, Patrik Vydra, Tomáš Král, Antonín Vaníček, Benson Sakala, Daniel Langhamer, Daniel Mareček, Jakub Fulnek, Lukáš Mašek, Solomon John, Vojtěch Stránský, Jan Buryán, Matěj Pulkrab, Matyáš Vojta, Tomáš Ladra, Vasil Kušej. Doma zůstali Jan Šeda, Lukáš Fila, Andrej Kadlec (zraněný), David Kozel (zraněný), Patrik Žitný (zraněný), Marek Matějovský (zraněný) a Lamin Jawo (zraněný).
Servisní tým mužstva odcestoval ve složení David Holoubek (trenér), Marek Jarolím (trenér), Jan Jelínek (trenér), Kamil Čontofalský (trenér), Tomáš Hašler (trenér), Martin Bráblík (videoanalytik), Matěj Šendera (fyzioterapeut), Dušan Fojtík (masér), Václav Štěpán (kustod), Marek Křovák (vedoucí mužstva).

Fotbalová výprava z vilniuského letiště autobusem za necelou půlhodinku přejela do Vilnius Grand Resortu, kde našli klidné ubytování pro nejbližší dva dny. Ve středu 31. července po obědě a odpolední svačince odjedou na oficiální trénink se začátkem od 18 hodin místního času v místě konání čtvrtečního utkání.
Odvetné utkání druhého předkola Konferenční evropské ligy FK TransINVEST - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 1. srpna 2024 od 19 hodin místního času, to znamená od 18 hodin středoevropské času, na LFF stadium (Lithuanian Football Federation stadium) s umělou trávou v centru v hlavního litevského města Vilniusu. Z prvního střetnutí má Mladá Boleslav dvougólový náskok.
Bezprostředně po skončení utkání se mužstvo s doprovodem vrátí letecky do Česka, aby již v pátečním odpoledni se začali fotbalisté připravovat v domácím mladoboleslavském prostředí na třetí kolo Chance Ligy, k němuž v neděli cestují do Hradce Králové.

Fotogalerie

Fanshop banner