Nevyhráli ani na čtvrtý pokus
U19

Nevyhráli ani na čtvrtý pokus

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci v aktuální letní přípravě dosud ani jednou nevyhráli. Po dvou remízách s Bohemians a Hradcem podlehli Motorletu a ve čtvrtém červencovém utkání hraném na hřišti v Blšanech prohráli také s pražskou Duklou.

První poločas začali a odehráli o poznání lépe dorostenci z pražské Julisky. První šanci promarnili v 7. minutě, kdy po centru z levé strany zakončení hlavou mířilo mimo boleslavskou branku. Boleslavští kontrovali o tři minuty později a po Teteryově centru z levé strany Čepela sám před brankou zakončil pouze do brankáře a v 11. minutě po Kühnelově přihrávce Winter nastřelil břevno. Ve 12. minutě po přihrávce za boleslavskou obranu sólo útočníka Dukly zlikvidoval super zákrokem brankář Horák. Ve 14. minutě Markovu nebezpečnou střelu zmařil brankář Dukly výborným zákrokem.
V 16. minutě Dukla zaútočila a po centru trestuhodně osamocený hráč otevřel skóre utkání zakončením k tyči boleslavské branky - 1:0.
Ve 27. minutě Job v pozici posledního hráče při kličkování přišel o míč a Dukla tuto individuální chybu potrestala - 2:0
.
V závěrečné poločasové minutě ztratil jednoduchý míč ve středu hřiště Černý a následnou velkou šanci Dukly zarazil boleslavský brankář Horák.

Ve druhém poločase se boleslavští dorostenci zlepšili, ale dorovnat dvougólovou ztrátu nezvládli. Ve 48. minutě po centru z pravé strany Kučera netrefil branku Dukly. V 71. minutě po Winterově kolmici Souček ze slibné pozice nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče dukelské branky. V 76. minutě pro změnu po Čepelově finální nahrávce za obranu Souček ve své druhé šanci v rozpětí pěti minut opět nedokázal skórovat.
V 82. minutě po tlaku boleslavské týmu se do odraženého míče opřel za hranicí pokutového území Vostřel a vstřelil krásnou branku, která znamenala snížení na 2:1.
V 85. minutě po Součkově centru Vostřel v šanci minul branku Dukly. V 88. minutě po rychlém protiútoku Dukly zabránil gólu Ulrich, který se rychle a příkladně vrátil, aby v poslední možné chvíli vykopl míč mířící do prázdné boleslavské branky. V 89. minutě defenzíva Dukly přežila bez úhony velký závar před svoji brankou a z utkání tak odešla jako vítěz.

„První poločas byl soupeř herně lepší a zaslouženě ho vyhrál. Náš tým mu to velmi usnadnil, když naše obrana byla nedůsledná a obě obdržené branky jsme soupeři doslova darovali. Druhý poločas byl vyrovnaný a z obou stran hodně neurovnaný. Náš tým začal více pracovat, zlepšil napadání, vstřelil hezkou branku a až do posledních vteřin bojoval o vyrovnání," shrnul prohrané utkání mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

FK Dukla Praha U19 - FK Mladá Boleslav U19 2:1 (2:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: T. Horák - Šetka, Busek, Job, Vokoun - Čepela, Černý, Marek, Teterya - Kühnel, Winter.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Mečíř - Klieštík, A. Bejda, Ulrich, Job (55. Vokoun) - Schwan, Vostřel, Kučera, Teterya (65. Čepela) - Kühnel (65. Winter), Souček.
Jediný gól FK MB U19 dal v 82. minutě Vostřel.

Fanshop banner