Ve čtvrtek odveta v Litvě
A tým

Ve čtvrtek odveta v Litvě

Redakce

Odvetné utkání druhého předkola Konferenční evropské ligy FK TransINVEST - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 1. srpna 2024 od 19 hodin místního času, to znamená od 18 hodin středoevropské času, na LFF Stadium v hlavním litevském městě Vilniusu. Z prvního střetnutí má Mladá Boleslav dvougólový náskok.

Místem konání odvetného střetnutí je Lithuanian Football Federation stadium (LFF Stadium) ve Stadiono gatvé, což je ulice v centru Vilniusu. Ochozy stadionu mají úřední kapacitu pro pět tisíc diváků a hrací plochu s umělou trávou.
Výprava mladoboleslavských fotbalistů se už ve středu přesune z Prahy do Vilniusu letecky, část servisního týmu stejnou trasu absolvuje autem přes Polsko stejně jako autobus s nejvěrnějšími fanoušky.
FK TransINVEST v posledním červencovém víkendu nehrál, mistrovské utkání s ligovým lídrem Zalgiris Vilnius, který ve čtvrtek 1. srpna hraje odvetu Konferenční evropské ligy na Kypru, si odložili až na pondělí 5. srpna. Pro mladoboleslavské fotbalisty byla povedenou přípravou na odvetu s TransIVESTem výhra po kvalitní hře ve druhém ligovém kole nad Slováckem 3:0.

Pro Mladou Boleslav to bude jubilejní čtyřicáté utkání na evropské fotbalové scéně v desátém ročníku evropských pohárů, kterých se zúčastnila v nejúspěšnějším období (2006-24) své klubové historie. Z dosavadních devětatřiceti evropských duelů vyhrála patnáct, remizovala osm a prohrála šestnáct s vyrovnaným skóre 51:51.
FK Mladá Boleslav je aktuálně jedním z pěti českých klubů v předkolech evropských pohárů. Konkrétně hrají druhé předkolo mistrovské části Ligy mistrů AC Sparta Praha, třetí předkolo nemistrovské části Ligy mistrů SK Slavia Praha, třetí předkolo Evropské ligy FC Viktoria Plzeň, druhá předkola Konferenční evropské ligy FC Baník Ostrava a FK Mladá Boleslav.

Výsledky a nejbližší program českých účastníků pohárů UEFA ročníku 2024-25:
Úterý 23. července: Shanrock Rivers FC - AC Sparta Praha 0:2
Čtvrtek 25. července: FK Mladá Boleslav - FK TransINVEST 2:0
Čtvrtek 25. července: FC Baník Ostrava - FC Urartu Jerevan 5:1
Úterý 30. července od 19 hodin: AC Sparta Praha - Shanrock Rivers FC
Čtvrtek 1. srpna od 17 hodin: FC Urartu Jerevan - FC Baník Ostrava
Čtvrtek 1. srpna od 19 hodin: FK TransINVEST - FK Mladá Boleslav
Středa 7. srpna od 19 hodin: SK Slavia Praha - Union Saint-Gilloise
Čtvrtek 8. srpna od ?? hodin: Kryvbas Kryvyj Roh - FC Viktoria Plzeň
Úterý 13. srpna od 20,30 hodin: Union Saint-Gilloise - SK Slavia Praha
Čtvrtek 15. srpna od ?? hodin: FC Viktoria Plzeň - Kryvbas Kryvyj Roh

Fanshop banner