Čtvrteční předkolo evropského poháru proti litevskému soupeři
A tým

Čtvrteční předkolo evropského poháru proti litevskému soupeři

Redakce

Utkání druhého předkola Konferenční evropské ligy FK Mladá Boleslav - FK TransINVEST se hraje ve čtvrtek 25. července 2024 od 18 hodin v mladoboleslavské Lokotrans Aréně. Odveta se uskuteční o týden později ve čtvrtek 1. srpna 2024 na hřišti litevského soupeře.

Na toto utkání neplatí klubové permanentky. Vstupenky na TICKETLIVE.

STREAM: https://sporttotal.cz/cs/events/f1bad698-de06-4fea-add0-e9cbe8905f0c

Mezi stovkou klubů, které budou usilovat o postup z druhého do třetího předkola Konferenční evropské ligy UEFA ročníku 2024-25 jsou také dva kluby z České republiky, ostravský Baník se střetne s arménským a Mladá Boleslav s litevským mužstvem.

Program českých účastníků Konferenční evropské ligy UEFA ročníku 2024-25:

Čtvrtek 25. července od 18 hodin: FK Mladá Boleslav - FK TransINVEST
Čtvrtek 25. července od 19 hodin: FC Baník Ostrava - FC Urartu Jerevan
Čtvrtek 1. srpna od 17 hodin: FC Urartu Jerevan - FC Baník Ostrava
Čtvrtek 1. srpna od 19 hodin: FK TransINVEST - FK Mladá Boleslav

FK Mladá Boleslav se na evropské scéně představí po desáté ve své klubové historii. Z dosud odehraných osmatřiceti utkání byly čtyři v předkolech Ligy mistrů 2006, šestadvacet v předkolech poháru UEFA či jeho nástupní Evropské lize a osm v základních skupinách poháru UEFA v podzimních sezónách 2006 a 2007. Při čtrnácti výhrách, osmi remízách a šestnácti prohrách je souhrnné skóre pro Boleslav o tři góly nepříznivé 48:51.
Konferenční evropská liga UEFA se hraje teprve od podzimu 2021. V počínajícím čtvrtém ročníku v něm má Mladá Boleslav premiéru, stejně jako je pro ni premiérovým soupeř z Litvy.

FK TransINVEST je litevský klub sídlící v městě Galiné necelých dvacet kilometrů severně od hlavního litevského města Vilniusu. Zakladatelem a sponzorem klubu je přepravní společnost Transekspedicija. Do Konferenční evropské ligy se kvalifikoval jako vítěz litevského národního poháru, když ve finále přemohl prvoligového rivala Siauliai FA 2:1. Po třiadvaceti mistrovských utkání v nejvyšší litevské soutěži A Lyga, která se hraje v programovém systému jaro-podzim, je TransINVEST aktuálně na osmé příčce z deseti účastníků. Ve dvou červencových zápasech TransINVEST prohrál na hřišti v tabulce šestého Siaukiai FA 0:1 a remizoval doma s předposledním Suduva 2:2. Oba góly TransINVESTu dal sedmadvacetiletý brazilský forvard Henrique Devens, který s jedenácti góly vede současné kanonýrské pořadí litevské nejvyšší ligy.

Fanshop banner