Nečekaně jednoznačná prohra ve třetí přípravě
U19

Nečekaně jednoznačná prohra ve třetí přípravě

Redakce

Nejstarší boleslavští dorostenci v přípravě ještě nevyhráli. Po dvou remízách s Bohemians a Hradcem nečekaně prohráli s druholigovým pražským Motorletem, když mu nedokázali vstřelit ani jeden gól. Čtvrté letní přípravné utkání hrají v sobotním dopoledni 27. července v Blšanech proti dorostencům pražské Dukly.

Utkání začali nesoustředěně a již ve 4. minutě obdrželi první gól, soupeř se prosadil hlavou po rohovém kopu - 1:0.
V 8. minutě po boleslavské chybné rozehrávce si pražský soupeř vytvořil další gólovou šanci, ale branku minul. V 19. minutě Vokoun individuální akci završil přihrávkou Schwanovi, který gólovou šanci neproměnil, neboť jeho zakončení minulo branku u pravé tyče. Ve 26. minutě brankář Studničný zlikvidoval protivníkovu střelu z hranice pokutového území. Ve 32. minutě Teteryův trestný kop neměl potřebnou razanci a brankář Motorletu ho v klidu chytil. Ve 34. minutě po Součkově přihrávce Lenner ve stoprocentní šanci branku minul. Další boleslavskou střeleckou příležitost promarnil ve 38. minutě po centru z pravé strany Vokoun.
Ve 44. minutě po jednoduché ztrátě míče ve středu hřiště a následném několikanásobném nedůrazu kolem pokutového území se Motorlet dostal ke střele a ta skončila v boleslavské brance - 2:0.

Druhý poločas začal slibnou boleslavskou akcí z levé strany, v jejímž závěru ve 47. minutě Sandev nastřelil břevno motorletské branky. V 56. minutě Sandev připravil brankovou příležitost pro Wintra, který sám před brankářem úspěšný nebyl. V příští minutě po centru z levé strany se dostal do obrovské šance Job, ale pražský brankář předvedl bravurní zákrok a svůj tým tak významně podržel. V 58. minutě po rychlém protiútoku zneškodnil velkou šanci Motorletu boleslavský brankář Horák. V 59. minutě po boleslavském rohovém kopu hlavičkoval Kühnel nad branku.
V 67. minutě Motorlet rychlý protiútok středem hřiště proměnil v gól na 3:0.
Za hodně nepříznivého skóre se Boleslavští marně snažili alespoň o čestný úspěch, ale podobně jako v předchozím průběhu, i v závěrečných minutách gólové šance neproměňovali. V 72. minutě Čepela zakončil mimo tři tyče, v 75. minutě po rohovém kopu hlavičkoval vedle branky Polcer, v 83. minutě při dalším Čepelově nebezpečném zakončení byl soupeřův brankář na místě a v 89. minutě poslední velkou šanci promarnil Winter.

„První poločas většina hráčů nastoupila od první minuty s negativním postojem na rozhodčí, trávu, míče, počasí a další vnější aspekty hry, místo aby se soustředili na svůj a týmový výkon. Druhá polovina hráčů přistoupila k zápasu výrazně jinak. Bojovnost a chuť s výsledkem něco udělat byla evidentní. Bohužel jsme neměli potřebnou kvalitu kolem pokutového území. Naše defenziva byla po celé utkání velmi slabá. Soupeř hrál dobře a zaslouženě utkání vyhrál," konstatoval smutně mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

FK Motorlet Praha U19 - FK Mladá Boleslav U19 3:0 (2:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Studničný - Vostřel, A. Bejda, Otta, Vokoun - Schwan, Kučera, Marek, Teterya - Souček, Lenner.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: T. Horák - Šetka, Busek, Polcer, Job - Čepela, Kučera (67. Vostřel), Černý, Sandev - Kühnel, Winter.

Fanshop banner