Také druhý přípravný duel skončil remízou
U19

Také druhý přípravný duel skončil remízou

Redakce

Podobně jako první přípravný duel, i druhý skončil nerozhodným výsledkem. Tentokrát však Boleslavští dvakrát vedli a protivník dvakrát náskok dorovnával. Příští přípravné utkání hrají boleslavští dorostenci v sobotu 20. července v Chotči proti dorostencům pražského Motorletu.

První poločas se boleslavským dorostencům vyvedl o poznání lépe než druhý. Už ve 2. minutě se do první velké příležitosti dostal z levé strany individuálním průnikem Schwan, jehož zakončení vyrazil hradecký brankář Novotný na rohový kop. O dvě minuty později po další Swanově rychlé akci zleva a zpětné přihrávce Černý přestřelil hradeckou branku. V 6. minutě hradeckou branku přestřelil i Winter ze slibné pozice z hranice pokutového území. Ve 12. minutě zahrozili poprvé v tomto utkání Hradečtí, střelu z hranice šestnáctky brankář Studničný vyrazil na rohový kop. Ve 14. minutě po Schwanově centru se dostal do gólové šance Čepela, ale jeho zakončení nebylo úspěšné.
Ve 29. minutě po Novotného průnikové přihrávce se dostal do pokutového území Schwan, který přiklepl Lennerovi a toho protihráč fauloval. Nařízený pokutový kop o minutu později bezpečně proměnil Marek - 0:1.
Z vedení se Boleslavští radovali pouze pět minut.
Ve 34. minutě po odvráceném rohovém kopu se odražený míč mimo pokutové území dostal k hradeckému útočníkovi Žaludovi a jeho střela proletěla houštinou mnoha hráčů k pravé tyči boleslavské branky - 1:1.
Ve 40. minutě po Schwanově přihrávce Lennerovu šanci vychytal hradecký brankář Novotný. Ve 44. minutě centr boleslavského Adama Novotného z levé strany Čepela hlavou nasměroval těsně vedle pravé tyče hradecké branky.

Druhý poločas gólově vyzněl podobně jako první. V 54. minutě boleslavský atak vyvrcholil Klieštíkovou přihrávkou do šance Kühnelovi, který se sám před brankářem neprosadil. V 57. minutě Sandev individuální akci zakončil přestřelením východočeské branky. O tři minuty později Souček ze slibné pozice zamířil pouze do hradeckého brankáře Svobody.
V 61. minutě po Ottově přetaženém centru z levé strany se na zadní tyči dostal do šance Kučera a střelou podél brankáře Svobody trefil boleslavské vedení - 1:2.
V 68. minutě na boleslavské vedení Hradečtí odpověděli velkou šancí, kterou zlikvidoval bravurním zákrokem brankář Mečíř. V 73. minutě po Ottově centru se v šanci ocitl Kühnel, ale v zakončení úspěšný nebyl.
V 75. minutě po Vokounově zbytečné ztrátě Hradečtí vyrazili do rychlého protiútoku, který nestačili boleslavští obránci zachytit a V. Polák vyrovnal stav utkání na 2:2.
V 84. minutě Souček připravil velkou brankovou příležitost pro Sandeva, který sám před brankářem neuspěl a nestrhl tak vítězství na boleslavskou stranu. Utkání proto skončilo bez vítěze.

„První poločas jsme předvedli herně povedený výkon. Dařila se nám rozehrávka, přechod do poslední třetiny hřiště a dokázali jsme si vytvořit několik velkých brankových příležitostí. Zatím nás limituje šance využít. Druhá polovina herně již tak povedená nebyla. Vázla nám rozehrávka, nedokázali jsme udržet míče a bylo málo náběhů za obranu soupeře. Jsem rád, že se v utkání objevují některé prvky z tréninkového procesu. Samozřejmě evidujeme velký prostor pro zlepšení, na kterém hned zítra začneme opět pracovat," shrnul remízovou přípravu trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

FC Hradec Králové U19 - FK Mladá Boleslav U19 2:2 (1:1)

Sestava FC Hradec Králové U19 v 1. poločase: Novotný - Metlický, Novák, Leam, Sejkora - Moravčík, Pavlík, Mokrejš, Ponikelský - Binar, Žalud.
Sestava FC Hradec Králové U19 v 2. poločase: Svoboda - M. Polák, Karel, Halama, Hronek - Kameník, Karmín, Kijonka, Brož - Kulič, V. Polák.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Studničný - Šetka, A. Bejda, Job, Novotný - Čepela, Černý, Marek, Schwan - Lenner, Winter.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Mečíř - Vokoun, Ulrich, Otta, Kacian - Klieštík, Busek, Kučera, Sandev - Kühnel, Souček.

Branky: 34. Žalud, 75. V. Polák - 30. Marek (z pokutového kopu), 61. Kučera.

Fanshop banner