Ondřej Karafiát odešel z Boleslavi do Norimberku
A tým

Ondřej Karafiát odešel z Boleslavi do Norimberku

Redakce

Ostřílený devětadvacetiletý defenzivní fotbalista Ondřej Karafiát po třech letech odkopaných v Mladé Boleslavi uspěl na testech v německém 1. FC Norimberk, který od roku 2019 hraje druhou bundesligu.

Pražský rodák Ondřej Karafiát, který prošel pražskou Spartou, žižkovskou Viktorií, českobudějovickým Dynamem, libereckým Slovanem a pražskou Slavií, s níž získal český titul (2020-21), přišel do Mladé Boleslavi v létě 2021 nejprve na hostování a později po uplatnění opce na přestup. V mladoboleslavském dresu ve třech soutěžních ročnících nastoupil do osmaosmdesáti utkání převážně na stoperské pozici a dal dva góly. „Děkujeme mu za odvedené výkony a přejeme mnoho sportovních úspěchů v jeho prvnímzahraničním angažmá, po němž velmi toužil a všichni, kdo jej známe, mu přejeme, aby se vydařilo," uvedl prezident FK Mladá Boleslav David Trunda.

Ondřej Karafiát celkem za devět ročníků odkopal 220 prvoligových zápasů a dal sedm gólů. Reprezentační dres oblékal téměř ve všech možných kategoriích (třikrát za U16, třináctkrát U17, jedenáctkrát za U18, šestkrát za U19, jednou za U20 a jednou za dospělé áčko). Od července 2024 je hráčem 1. FC Norimberk, který uplynulý ročník 2023-24 dohrál na dvanáctém místě v konkurenci osmnácti týmů druhé bundesligy a stal se spoluhráčem mimojiné Michala Ševčíka, jenž do Norimberku přišel také v letošním létě na hostování z pražské Sparty. V minulosti norimberský dres oblékali například brankář Jaromír Blažek a hráči Tomáš Galásek, Roman Hogen, David Jarolím, Jan Koller, Luboš Kubík, Tomáš Pekhart, Pavel Kuka, Marek Nikl, Ondřej Čelůstka, Jan Polák, Adam Hloušek, Daniel Šmejkal, Ondřej Petrák...

Fanshop banner