Devítigólová přestřelka na severu Čech
B-tým

Devítigólová přestřelka na severu Čech

Redakce

Po prvním přípravném utkání, v němž Boleslavští nastříleli diviznímu soupeři deset gólů, ve druhém v konfrontaci s libereckým béčkem padlo jen o jeden gól méně, tentokrát však padaly do obou branek.

První poločas začali Liberečtí s velkou chutí a ve vysokém tempu, kterým boleslavského soupeře dokonale zaskočili. Ve vrcholící úvodní čtvrthodince boleslavského gólmana Kořána poprvé překonal Nyarko, o chvíli později se k němu přidal Zyba a ve 20. minutě Strnad zvýšil liberecké vedení už na 3:0.
Ve 22. minutě liberecké pochybení v rozehrávce potrestal Teterya prvním gólem v severočeské brance - 3:1. O deset minut později se po rohovém kopu prosadil boleslavský stoper Rulc a těsně před přestávkou Dohalský vyrovnal na 3:3. Tak skončilo první dějství nečekané přestřelky.
Ve druhém poločasu se aktivní Liberečtí střelecky dlouho neprosazovali, naopak se dařilo mladoboleslavským fotbalistům. V 54. minutě završil obrat ve vývoji skóre proměněním brejkové situace Kolář - 3:4. Boleslavští byli nadále při chuti a čtvrthodinku před koncem Kaulfus prostřelil libereckého gólmana Zachariáše - 3:5. V předposlední minutě devátý zápis do gólové statistiky provedl liberecký Makowski - 4:5. Utkání skončilo těsnou boleslavskou výhrou.
„Po otřesném úvodu, kdy nás soupeř doslova válcoval, jsme se dokázali zázračně zvednout a utkání se nám podařilo otočit. Hrál se náročný fotbal ve vysokém tempu a vítězství proti velmi těžkému soupeři po takovém průběhu vnímám jako nesmírně cenné," řekl mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

FC Slovan Liberec B – FK Mladá Boleslav B 4:5 (3:3)

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán (46. Zaplatílek) - König (46. Výda), Rulc (46. Uzair), Fiker (67. Leitl) - Vostřel (46. Bobek), Dohalský (46. Kaulfus), Kolář (67. Vostřel) - Vlček (46. Monyč), Gregor (46. Peterka), Teterya (46. Benlalam).

Sestava FC Slovan Liberec B: Zachariáš - Lehoczki (80. Lupoměský), Kuĺha (46. Netušil), Ogboi (65. Wydrzinski) - Lupoměský (46. Beran), Zyba (46. Plot), F. Papoušek (46. Kočka, 75. Machotka), Penner (65. Bakeš) - Strnad (65. Makowski), Nyarko (46. Ukiqi), Dulay (46. Butsko).

Góly: 15. Nyarko, 18. Zyba, 20. Strnad, 90. Makowski - 22. Teterya, 32. Rulc, 44. Dohalský, 54. Kolář, 76. Kaulfus.

Fanshop banner