Na novou sezónu se připravují i členové fanklubu
Klub

Na novou sezónu se připravují i členové fanklubu

Redakce

Skalní fanouškovské jádro příznivců mladoboleslavského fotbalu se v uplynulém roce průběžně probouzelo k čím dál více viditelnějším aktivitám. V jarní sezóně 2024 se každého výjezdu na hřiště soupeřů zúčastnilo nejméně sto příznivců a z prostorů vyhrazených hostujícím fandům byli pořádně slyšet v Plzni, Hradci Králové, v Praze ve vršovickém Ďolíčku i na Spartě, Pardubicích i Jablonci.

A že se podpora mladoboleslavských fotbalistů v nejbližší budoucnosti bude zvyšovat a zlepšovat doma i venku, o tom je skálopevně přesvědčený vedoucí fanoušků Ondřej Dvořák, jenž pro své aktivity pociťuje zvýšenou motivaci po prvním jednání s novým prezidentem FK Mladá Boleslav Davidem Trundou, které se uskutečnilo v sobotu 6. července 2024.
„Chceme zlepšovat podmínky na domácím stadionu pro naše fanoušky. Naším cílem je, aby se fanoušci na náš stadion rádi vraceli a také, aby si cestu našli ti noví. Jedním z bodu bylo zavedeni přijímání platebních karet na stadionu, fanzóny před zápasem pro děti i dospělé. V rámci zlepšení občerstvení."

V čem konkrétně se vaše iniciativa projeví v nejbližší době?
„Domluvili jsme se, že uděláme ještě před startem podzimní sezóny výběrové řízení na dodavatele klobás ve čtvrtek 18. července od 18 hodin v hospůdce na Městském stadionu a fanoušci budou mít velmi důležité slovo k tomu, jakou klobásu budeme v naší fotbalové aréně mít."

Máte představu, jak by měla pokračovat a vyvíjet se celkově spolupráce fanklubu s vedením fotbalového klubu?
„S panem Trundou jsme se dohodli, že podobná setkání k předávání aktuálních poznatků a z nich vyplývajících požadavků ke zlepšení spolupráce budeme pořádat nejméně čtyřikrát ročně, podle potřeby případně i častěji. V Mladé Boleslavi teď začíná nová éra, protože mnozí fanoušci, kteří jezdili i na venkovní utkání, už trochu zestárli, mají rodiny a při souvisejících nových povinnostech a starostech už jim na výjezdy nezbývá čas. Nyní jezdí spousta nových mladých kluků a také mladí hráči z boleslavské fotbalové akademie."

Dát tedy dohromady výjezd fanoušků k venkovnímu utkání není snadné?
„Zorganizovat výjezd je hodně těžké. Každého fanouška stojí nemalé peníze, vždyť s cestou, vstupenkou a občerstvením vyjdou náklady i na jeden tisíc korun. A navíc tomu musí obětovat hodně času, není pro každého člověka samozřejmostí, že zájezd na fotbal je ta nejlepší zábava na téměř celý víkendový den. Pochopitelně platí, že když se mužstvu výsledkově daří, je snazší naplnit autobus, konkrétně v závěru letošní jarní sezóny po výhře v Pardubicích jsme do Jablonce výjimečně naplnili dokonce autobusy dva, je navíc kuriozní, že zážitek z fandění venku je momentálně větší než při domácím zápasu."

Čím to je?
„Možností, co o víkendu dělat, je hodně. Někteří věrní a z boleslavského postupu do první ligy nadšení fanoušci již bohužel nejsou. Začíná nová éra mladoboleslavského fotbalu a je potřeba na fanouškovské přízni více pracovat a probudit zájem o místní fotbal v nových generacích. Z pohledu diváků dnes není fotbal už jenom devadesát minut hry. Aby do areálu městského stadionu přišli, je potřeba lidem nabídnout doprovodné programy před zápasem i po zápase. Navíc tak pestré, aby zaujaly celou rodinu i s dětmi. Když jim bude chutnat kvalitní občerstvení a dobře se pobaví, přijdou příště zase. A případně z nich vyrostou noví fotbaloví fandové."

Připravují se fanouškové podobně jako fotbalisté na novou sezónu?
„Připravujeme se. Máme před sebou hodně práce a určitě chceme mít více vlastní choreografické prezentace. Mým přáním je nejméně zdvojnásobit počet fanoušků při domácích zápasech a na každý venkovní zápas vyjet minimálně s jedním naplněným autobusem. A samozřejmě si přejeme, aby naše mužstvo hrálo pravidelně evropské poháry a my s ním jezdili po Evropě. Aktuálně chystáme zájezd na venkovní utkání Konferenční evropské ligy Mladé Boleslavi v Litvě, na který se přihlásilo už dost lidí, i když cesta bude daleká. Určitě to bude velký zážitek podobně jako předchozí zahraniční cesty s boleslavskými fotbalisty. Plánujeme cestu přes noc a až v první srpnový čtvrtek přijedeme ráno do Litvy, tak téměř celý den věnujeme prohlídce města, večer se podíváme na fotbal a po jeho skončení zase přes noc pojedeme zpátky domů. Případní další zájemci o účast v zájezdu autobusem do Litvy se můžou ještě hlásit na sociálních sítích Bolka Supporters."

Fanshop banner