Remízový start letní přípravy
U19

Remízový start letní přípravy

Redakce

Boleslavští dorostenci zahájili letní přípravu nerozhodným výsledkem s vrstevníky vršovických Bohemians. Obě družstva měla problémy s proměňováním šancí, domácí Boleslav častěji, než hostující Bohemians.

První poločas aktéři odehráli bez vstřeleného gólu. Už ve 3. minutě boleslavský útok zatáhl po levé straně Teterya, předložil gólovku Sandevovi, který brankou přestřelil. Ve 12. minutě pro změnu Winter předložil míč do samostatného úniku Sandevovi a ten v šanci opět neuspěl, když nastřelil pouze brankáře vršovického týmu. Ve 23. minutě hezkou přímočarou boleslavskou akci zakončil Teterya ze slibné pozice kousek vedle soupeřovy branky. Ve 34. minutě Teteryi individuální akci zakončil z pozice, kdy byl sám sám před brankou, do brankáře. Ve 44. minutě první nebezpečnou vršovickou akci zakončenou střelou z hranice pokutového území vyrazil pozorný boleslavský brankář Mečíř.

Ve druhém poločase se nejdříve trefili Bohemians a o chvíli později Boleslavští dorovnávali. V 55. minutě po boleslavské rychlé akci středem hřiště se dostal do šance Schwan, ale vršovický brankář jej vychytal. O tři minuty později po Čepelově centru Hurych hlavou jen o kousek minulu pravou tyč branky Bohemians. V 60. minutě Markova nebezpečná střela skončila kousek vedle vršovické branky. V 62. minutě po boleslavském rohovém kopu Otta hlavou překonal brankáře, ale na brankové čáře vykopl míč v poslední možné chvíli jeden z bránících hráčů Bohemians.
V 66. minutě vršovický centr z levé strany boleslavský obránce Otta minul a soupeř tak velmi snadno otevřel skóre utkání - 0:1.
Pro Boleslav nepříznivý stav utkání dlouho netrval. V 70. minutě Hurychův centr se od vršovického břevna odrazil k Buskovi, který dorážkou vyrovnal na 1:1. V 75. minutě rychlý protiútok Bohemians vyvrcholil gólovou šancí, která skončila střelbou mimo boleslavskou branku. V 80. minutě Marek získal míč na polovině hřiště a dalekým lobem sice přehodil brankáře, ale míč skončil kousek vedle pravé tyče. V 82. minutě vršovický rychlý protiútok završený nebezpečným zakončením úspěšně zlikvidoval boleslavský brankář Studničný. V 90. minutě se po autovém vhazování a rychlém otočení hry vršovický tým dostal do gólové šance, kterou výborným zákrokem zlikvidoval brankář Studničný.

„Po většinu utkání jsme byli herně lepším týmem, bohužel jsme byli nepřesní ve finální části útoku. Několik velkých šancí jsme nedokázali využít. Soupeř hrozil hlavně z rychlých protiútoků, které jsme těžko zachytávali, a tak si vytvořil v závěru utkání několik slibných příležitostí. Celkově mám z prvního přípravného utkání i přes konečnou remízu dobrý pocit," pravil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

FK Mladá Boleslav U19 - CU Bohemians Praha 1905 U19 1:1 (0:0)

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Mečíř - Šetka, Ulrich, Job, Vokoun - Sandev, Černý, Kučera, Teterya - Kuhnel, Winter.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Studničný - Klieštík, A. Bejda, Otta, Novotný - Čepela, Marek, Busek, Schwan - Souček, Hurych.

Gól FK MB U19: Busek

Fanshop banner