Z Chrudimi přišel brankář Jiří Floder
A tým

Z Chrudimi přišel brankář Jiří Floder

Redakce

Do Mladé Boleslavi přestoupil z Chrudimi zkušený brankář Jiří Floder s pověstí jednoho z nejkvalitnějších strážců branky ze všech týmů druhé tuzemské ligy.

Přesun brankáře z Chrudimi, kterého lákalo několik prvoligových klubů, do Mladé Boleslavi se uskutečnil rychle. „Pro Mladou Boleslav jsem se rozhodl z důvodu jejich velkých ambicí. Pro každého, tím pádem i pro mě, je obrovská výzva do Mladé Boleslavi přijít a pomoct ji k co nejlepším výsledkům," řekl při podpisu víceleté smlouvy Jiří Floder. „Sledovali jsme jej dva roky a poslední rok velmi intenzivně. Zapadá do naší současné klubové koncepce, je to zkušený gólman, jeden z nejlepších v druhé lize," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav David Trunda.

Sedmadvacetiletý brankář Jiří Floder je brněnský rodák a po fotbalových začátcích v TJ Tatran Starý Lískovec přešel v dorosteneckém věku do FC Zbrojovka Brno. Jako hostující brankář chytal v Blansku (2016-17), Kroměříži (2018) a Chrudimi (2021-24), do které v létě 2022 z Brna přestoupil. V brněnské Zbrojovce nasbíral v období 2018-21 patnáct prvoligových startů, v druholigové Chrudimi v uplynulých dvou soutěžních ročnících odchytal 57 utkání. Za české dorostenecké reprezentační výběry nastoupil do tří utkání (dvakrát U16 a jednou U19).



Fanshop banner