Sparťanský Vydra posílil boleslavskou defenzívu
A tým

Sparťanský Vydra posílil boleslavskou defenzívu

Redakce

Jedenadvacetiletý univerzální hráč pro střed hřiště Patrik Vydra z AC Sparta Praha posílil mladoboleslavskou defenzívu od úterý 9. července 2024, kdy se zapojil do tréninkového procesu v FK Mladá Boleslav bezprostředně po doladění administrativních náležitostí ročního hostování.

„Jsem rád, že si Patrik Vydra vybral Mladou Boleslav, protože se o něho strhla doslova bitva, když spolu s námi měly velký zájem také Hradec Králové a Jablonec," prozradil něco málo ze zákulisí transferu sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Jakub Dovalil. „Očekáváme, že nám pomůže svojí nespornou kvalitou na pozici šestky s možnou alternací na stoperu. Je to mladý dynamický hráč, který se potřebuje rozvíjet, věřím že se mu bude u nás líbit a jeho vítězná mentalita se v našem mužstvu výrazně projeví," doplnil Jakub Dovalil.
„Přicházím s představou, že dostanu větší prostor na hřišti, než v současné Spartě a věřím, že spolupráce se nám povede a pro všechny bude úspěšná," řekl Patrik Vydra před prvním tréninkem v Mladé Boleslavi. Významným faktorem v jeho rozhodování o místě hostování byl současný mladoboleslavský trenér, s nímž spolupracoval především v české dorostenecké reprezentaci. „S trenérem panem Holoubkem jsme si párkrát telefonovali a nakonec se shodli, že pro mě bude přesun ze Sparty do Boleslavi nejlepším řešením. V boleslavské kabině spoustu kluků znám, od osobností, jakými jsou například Suchý a Matějovský se snad hodně naučím a také tady na první pohled kabina vypadá v pohodě, což jistě ukážeme na hřišti," dodal Patrik Vydra.
„Pro mě je to budoucí kapitán Sparty. Už teď je velkou osobností a vítězným typem, které potřebujeme," zní velmi lichotivá charakteristika sportovního manažera sparťanského prvoligového týmu Tomáše Sivoka. „Věřím, že slova pana Sivoka potvrdím na hřišti v dresu Mladé Boleslavi, kterou považuji za dobrou štaci ke svému kariérnímu posunu, fotbal se tady hraje kvalitní a očekávám, že společně předvedeme velké věci," reagoval na chválu Patrik Vydra.

Patrik Vydra se narodil v Berouně kde začal s fotbalem v místním Unionu, z něhož už v žákovském věku v roce 2015 odešel do pražské Sparty. Přes žákovské a dorostenecké kategorie se propracoval do prvoligového áčka, za které debutoval 20. dubna 2022. Připsal si dosud jedenáct startů v nejvyšší české lize a ve Spartě se podílel na zisku českého mistrovského titulu v uplynulém ročníku 2023-24. Česko reprezentoval celkem pětadvacetkrát ve třech dorosteneckých (pětkrát U16, jednou U17, devětkrát U19) a dvou juniorských (čtyřikrát U20, šestkrát U21) družstvech. Z AC Sparta Praha přišel do FK Mladá Boleslav na roční hostování s platností od července 2024 do konce června 2025.

Fanshop banner