Zaslouženě jasná výhra nad druholigovým protivníkem
A tým

Zaslouženě jasná výhra nad druholigovým protivníkem

Redakce

Ve svém čtvrtém utkání aktuální letní přípravy boleslavští fotbalisté přehráli druholigovou Vlašim, které nastříleli pět gólů. Nejbližší přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava se hraje v sobotu 6. července od 11 hodin na hřišti mladoboleslavské Lokotrans Arény.

V prvním poločase Boleslavští herní převahu vyjádřili třemi góly. Už ve 4. minutě Vojta vypíchnul míč vlašimskému brankáři Dvořákovi, obešel jej a nastřelil levou tyč prázdné branky. V průběhu úvodní čtvrthodinky každý z týmů promarnil výhodu rohového kopu.
V 16. minutě Jawo obehrál protihráče na kraji šestnáctky a ostrou přihrávku před branku Vojta ve skluzu dorazil k pravé tyči - 1:0.
Než se Vlašimští vzpamatovali z prvního gólu, inkasovali druhý.
V 19. minutě kombinační atak založil Langhamer a po Stránského nezištné přihrávce Mašek přízemní dorážkou zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Ve 21. minutě Boleslavští kopali dva rohy, po druhém Donát hlavičkoval těsně vedle pravé tyče.
Ve 27. minutě pozvolný boleslavský útok z levé strany završil Fulnek přetaženým centrem, který si zpracoval ve vápně Jawo a když se kličkou zbavil obránce, přízemní ranou skóroval - 3:0.
Ve 28. minutě svižný vlašimský útok po levé straně vyvrcholil Pudilovým centrem, který jistě na malém vápně pokryl Mikulec. O deset minut později Kadlecův tečovaný centr Dvořák zachytil před lajnou vlašimské branky, kterou o chvíli později Mašek přestřelil.

Druhý poločas, do kterého boleslavský trenér Holoubek poslal čerstvou osmičku včetně brankáře, se nadále odehrával na vlašimské polovině hřiště. V 50. minutě bleskově sprintující Kostka vypíchl protihráči míč a z pětadvaceti metrů zatřásl břevnem vlašimské branky, dorážející Pulkrab nastřelil gólmana a Ladra vzápětí obránce na brankové lajně. V 57. minutě Franěk těsně přestřelil boleslavskou branku. V příští minutě Ladrův trestňák z levé strany vlašimský gólman Kolář vyrazil.
V 70. minutě Ladra přihrál do pravé strany volnému Filovi a z jeho ostrého centru Ladra rázným volejem překonal vlašimského brankáře Koláře - 4:0.
V 73. minutě utekl po levé straně Kušej a z jeho přetaženého centru se Ladra ve skluzu prosadil v krátké době podruhé - 5:0.
V 77. minutě Kostkův centr Fila hlavou sklepnul Ladrovi a ten jen o pár centimetrů přestřelil vlašimskou branku. V následující minutě vlašimský útok skončil přízemní střelou, kterou jistě zvládl Šeda. V 79. minutě po rychle rozehraném trestňáku běžel Kušej sám proti brankáři a přízemním zakončením minul branku. O chvíli později Ladrův trestný kop z pravé strany marně zkoušel Pulkrab srazit do branky, kterou těsně minul. V závěru Vlašimští promarnili dva trestné kopy, po každé přibližně z dvaceti metrů, v předposlední minutě Holoubek a v poslední minutě Kůrka po obstřelení hráčské zdi těsně minuli pravou tyč Šedovy branky.

FK Mladá Boleslav – FC Sellier&Bellot Vlašim 5:0 (3:0)

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Mikulec - Kadlec, Donát, Králik, Fulnek - Sakala - Langhamer, Stránský, Mašek - Vojta, Jawo.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Donát, Poulolo, Králik (59. Suchý), Kostka - Mareček, Sakala (59. Langhamer) - Fila, Ladra, Kušej - Pulkrab.

Sestava FC Sellier&Bellot Vlašim: Dvořák (46. Kolář) - Pernica, Kulhánek, Beránek, Miloš Pudil - Šubrt, Bernardo, Chisom, Mza - Šimeček, Hodek. Střídali Kareem, Franěk, Soukeník, Breda, Dostál, Holoubek, Biegon, Záviška, Adam Pudil, Kůrka.

Góly: 70. a 73. Ladra, 16. Vojta, 19. Mašek, 27. Jawo.

Rozhodčí: Trska - Hádek, Beneš

Fotogalerie

Fanshop banner