Postup do benáteckého finále výhrou nad Varnsdorfem
A tým

Postup do benáteckého finále výhrou nad Varnsdorfem

Redakce

Boleslavští přemohli druholigového protivníka v semifinále benáteckého turnaje a postoupili do finále, ve kterém se střetnou s prvoligovým libereckým rivalem. Finále 11. ročníku Memoriálu Jaroslava Krále FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav se hraje v Benátkách v sobotu 29. června 2024 od 13,30 hodin. V předzápase se od 11 hodin střetnou o bronzové umístění druholigové týmy FK Varnsdorf - MFK Chrudim.

Utkání začali Boleslavští dobře a zaslouženě vyhráli.
V 10. minutě po centru zleva Pulkrabovu hlavičku brankář z obtížemi vyrazil a Mašek u pravé tyče doklepl na 0:1.
V 16. minutě boleslavský atak zprava završil křížnou ranou do pravé tyče Kostka.
Ve 24. minutě kombinační útok začal u Fulneka a pokračoval přes Maška a Buryána k Matějovskému, po jehož přesném pasu Pulkrab elegantně přeloboval brankáře - 0:2.
Ve 27. minutě po nepřesné rozehrávce brankáře Trmala varnsdorfský protiútok zakončil Camara ranou z levé strany, s níž si Trmal poradil na dvakrát.
Ve 43. minutě po Matějovského přihrávce se k zakončení odhodlal Langhamer, ale obráncem do vysokého oblouku tečovanou střelu gólman Pešl snadno chytil.

Do druhého poločasu Boleslavští nasadili kompletně novou jedenáctku a ta dvougólové vedení dotáhla do konce, který se odehrával ve čtvrthodinovém hustém dešti.
Ve 48. minutě varnsdorfského brankáře Pešla zaskočil boleslavský stoper Suchý zdařilým lobem z dálky - 0:3.
V 60. minutě varnsdorfský Osaro-Semwen Solomon tvrdě vystřelil z úhlu a pozorný Šeda míč srazil od pravé tyče na roh.
V 62. minutě se v přetlačované uvnitř boleslavské šestnáctky prosadil důrazný Matěj Kubista - 1:3.
Ve třech minutách od 67. do 69. Varnsdorfští promarnili sérii tří rohových kopů a v 73. minutě po zachycení nepřesné boleslavské rozehrávky vytěžili pouze další roh, se kterým si brankář Šeda poradil. Poslední šanci měla Boleslav v 83. minutě, kdy po Ladrově centru z pravého křídla Suchý z deseti metrů přestřelil varnsdorfskou branku jen o pár centimetrů.

FK Varnsdorf – FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Trmal - Kostka, Králik, Donát, Fulnek - Langhamer, Matějovský, John Solomon - Buryán, Pulkrab, Mašek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Kadlec, Suchý, Poulolo, Vaníček - Mareček, Ladra, Žitný - Vojta, Fila, Kušej.
K utkání nebyli z různých důvodů nominováni brankáři Lichtenberg, Mikulec a hráči Karafiát, Jawo, Sakala, Král, Kozel, Stránský.

Sestava FK Varnsdorf: Pešl - Penc, Osaro-Semwen Solomon, Dufek, Shardic, Camara, Šipoš, Rudnytskyy, Zálešák, Matěj Kubista, Podzimek.

Góly: 62. Matěj Kubista - 10. Mašek, 24. Pulkrab, 48. Suchý

Rozhodčí: Trska - Bohata, Novák

V semifinálovém programu benáteckého letního turnaje střetnutí Boleslavi s Varnsdorfem předcházelo utkání Liberce proti Chrudimi. Severočeský prvoligový tým po remíze potvrdil roli papírového favorita až v penaltovém rozstřelu a postoupil do sobotního finále.

FC Slovan Liberec - MFK Chrudim 1:1 (1:0)
V utkání měli zpočátku podle očekávání více ze hry Liberečtí, což vyjádřili jen jedním gólem. První šanci v 15. minutě neproměnil Lexa, proti kterému dobře zasáhnul chrudimský gólman Floder. Ve 21. minutě se vytáhnul i proti Pourzitidisově zakončení z deseti metrů. Ve 23. minutě chrudimského brankáře překonal po Pennerově centru Hudák - 1:0. Těsně před přestávkou byl chrudimský Polanský blízko vyrovnání, jeho zakončení placírkou však pozorný Vliegen nohou vyrazil. Ve druhém poločasu se na poměru sil a herním obrazu moc nezměnilo. Navzdory tomu Liberečtí druhý gól pojišťující výhru a postup do sobotního finále nepřidali, všechny jejich nedůrazné střelecké pokusy chrudimský brankář Floder pochytal. A protože pět minut před koncem chrudimský Řezníček vyrovnal na 1:1, následoval penaltový rozstřel. V něm byli Liberečtí úspěšnější (4:3).

Sestava FC Slovan Liberec: Vliegen - Plechatý, Varfolomejev, Pourzitidis - Hudák, Polyák, Lexa (85. Kop), Penner - Kok, Rabušic (46. Letenay), Strnad.

Sestava MFK Chrudim: Floder - Wehovský, Němeček, Řezníček, Kutík, Látal, Malecha, Polanský, Skwarczek, Matoušek, Toml.

Góly: 23. Hudák - 85. Řezníček

ŽK: Skwarczek

Rozhodčí: Bohata - Trska, Novák

Fanshop banner