Boleslav se střetne s vítězem litevského poháru
A tým

Boleslav se střetne s vítězem litevského poháru

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté do druhého předkola Konferenční evropské ligy vstoupí v Litvě, kde se jí postaví do cesty účastník litevské nejvyšší soutěže A Lyga a čerstvý vítěz litevského poháru FK TransINVEST.

Program 2. předkola Konferenční evropské ligy
Čtvrtek 25. července: FK Mladá Boleslav - FK TransINVEST
Čtvrtek 1. srpna: FK TransINVEST - FK Mladá Boleslav

FK TransINVEST je litevský klub sídlící v městě Galiné necelých dvacet kilometrů severně od hlavního litevského města Vilniusu. V roce 2023 vyhrál litevský národní pohár, když ve finále přemohl prvoligového rivala Siauliai FA 2:1. V nejvyšší litevské soutěži nazvané A Lyga, která se hraje s deseti účastníky systémem jaro-podzim, je aktuálně po sedmnácti kolech poslední s nejvyšším počtem inkasovaných gólů.
„Soupeři se momentálně nedaří a proto asi budeme považovaní za favorita, nebráníme se tuto roli přijmout," řekl trenér FK Mladá Boleslav David Holoubek k soupeři vylosovanému pro druhé předkolo Konferenční evropské ligy. Pro Mladou Boleslav bude FK TransINVEST hodně neznámým protivníkem. Na drobnou zkušenost si vzpomněl stoper Marek Suchý: „S litevským fotbalem jsem se v kariéře pořádně nepotkal. Vzpomínám si však, že jsem tam jednou hrál s českou reprezentací. Soupeř to tedy pro nás bude velká neznámá, ale v dnešní době se už potřebné informace dají sehnat a máme čas se dobře připravit." Trenér David Holoubek předpokládá, že při získávání informací o litevském klubu mu výrazně pomůže současný sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Jakub Dovalil, jenž pět let působil u lotyšské dorostenecké reprezentace. „Lotyšský a litevský fotbal bude asi podobný a Dovalilovy zkušenosti i kontakty pro nás budou důležité," věří mladoboleslavský kouč.

Fanshop banner