Remízové loučení proti favorizovanému protivníkovi
Klub

Remízové loučení proti favorizovanému protivníkovi

Redakce

V posledním utkání ročníku 2023-24 druhé tuzemské nejvyšší ligy starších dorostenců s dvaceti zúčastněnými družstvy sedmnáctí Boleslavští remizovali se čtvrtou Slavií.

V prvním dějství po uplynutí půlhodinky vedli už o dva góly.
Ve 14. minutě po Matějovského centru do pokutového území přesná hlavička Stanislava Bejdy znamenala boleslavské vedení - 1:0. Pro mladoboleslavského kanonýra Stanislava Bejdu to byl šestnáctý gól a potvrzení jeho umístění v nejlepší desítce střelců české dorostenecké ligy.
V 18. minutě při velké slávistické šanci vyrovnání zabránil Vokoun vykopnutím míč z brankové čáry. Ve 26. minutě Vokoun našel Vostřela, ten předložil míč do šance Stanislavu Bejdovi, který byl tentokrát nepřesný. Ve 30. minutě po Černého centru Kühnel hlavou zvýšil boleslavské vedení - 2:0.
Nečekaný dvojgólový náskok boleslavským dorostencům do přestávky nevydržel. Ve 41. minutě slávistický Palán trestným kopem z hranice pokutového území snížil na 2:1.
Ve druhém poločase slávističtí dorostenci skóre vyrovnali, ale více jim boleslavští hráči nedovolili. V 55. minutě nebezpečná střela v závěru slávistického útoku skončila kousek vedle pravé tyče a změnu skóre ještě nepřivodila. V 61. minutě po centru z levé strany Červenka dobře umístěnou hlavičkou vyrovnal - 2:2. V 75. minutě byli Boleslavští blízko vítězné trefy, když po Vokounově individuálním průniku po levé straně a centru před slávistickou branku Matějovský v obrovské šanci nastřelil pouze brankáře Tomase. „Soupeř byl herně lepším týmem. Náš tým to nahrazoval bojovností a dobrou organizací obrany. Směrem do útoku jsem postrádal větší klid a kvalitu ve finálním řešení. I přesto jsme šli v prvním poločase do dvoubrankového vedení. Bohužel soupeř v dalším průběhu dokázal srovnat. I přes konečnou remízu máme radost z udržení soutěže a zlepšených výsledků v závěru sezony," pravil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík. Jeho družstvo dokončilo ročník 2023-24 české ligy starších dorostenců na sedmnácté příčce v konkurenci dvaceti týmů. Z osmatřiceti mistrovských utkání Boleslavští vyhráli jen osm a remizovali jedenáct. V počtu remízových utkání byli společně s Kladnem a Spartou bezkonkurenční. Smutným statistickým faktem bylo, že z dvaceti družstev druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy Boleslavští nastříleli nejméně gólů, přesně 47. O dva góly více dali dorostenci pražské Admiry, dorostenci z ostatních osmnácti družstev soupeřům nastříleli nejméně padesát a více gólů...

FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18 2:2 (2:1)

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Adam Bejda, Ulrich, Otta - Vostřel, Černý, Matějovský, Vokoun (80. Knobloch) - Souček (55. Kaiser), Stanislav Bejda, Kühnel (60. Schütz). Připravený ještě byl brankář Křáp.

Góly: 14. Stanislav Bejda, 31. Kühnel - 41. Palán, 65. Červenka

Rozhodčí: Šťastný - Bohata, Dvořák

Diváků: 80

Fanshop banner