Ze západních Čech se vrátili bez bodu
Klub

Ze západních Čech se vrátili bez bodu

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští fotbalisté si v posledním utkání ligového ročníku 2023-24 v Plzni připsali sedmnáctou ročníkovou prohru. V konečném účtování ze třiceti mistrovských zápasů za devět vítězství a čtyři remízy získali jedenatřicet bodů, což jim stačilo na jedenácté místo v konkurenci šestnácti družstev celostátní ligy mladších dorostenců.

Na začátku utkání neproměnili tři velké šance. Jako první běžel Černý sám na plzeňského brankáře, který boleslavského útočníka vychytal. Následně pálil dvakrát Gashi, ale také jeho opakovaně vychytal brankář Šilhavý. Ve 30. minutě rozhodčí Hamouz nařídil proti Boleslavi pokutový kop, který brankář Kolář zneškodnil.
Ve 35. minutě individuální chybu v boleslavské obraně bez milosti potrestal Abrahám vedoucím plzeňským gólem - 1:0.

Ve druhém poločase pokračovalo utkání vyrovnaným průběhem, ovšem s efektivnější plzeňskou ofenzívou.
V 60. minutě chybující boleslavská defenzíva umožnila plzeňskému Novákovi vyrazit do samostatného nájezdu, jenž skončil gólem - 2:0.
Boleslavští se bohužel marně snažili o zkorigování nepříznivého skóre, neboť plzeňští dorostenci bránili pozorně a bez zbytečných chyb.
V 76. minutě Abrahám svým druhým gólem v tomto zápase rozhodl o jeho osudu - 3:0.
V 86. minutě Kosořič z pravé strany propálil plzeňského brankáře Šilhavého a vstřelil tak čestný boleslavský gól - 3:1.Poslední slovo však měli Plzeňští, když v 90. minutě Novák střelou z dálky dal skóre konečnou podobu - 4:1
.

„Klukům nešla upřít velká snaha, ale doplatili na neproměňování šancí zejména v prvním poločase. Kdyby se jim podařilo jít do vedení, možná by konečný výsledek vypadal jinak. Na kdyby se však nehraje, a tak Plzeň zaslouženě zvítězila. I když jsme ligový ročník zakončili porážkou, klukům děkuji a přeji, ať se jim daří v osobním i fotbalovém životě. Pro mě to byl první rok v roli hlavního trenéra a budu na něj moc rád vzpomínat," prohlásil mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Knobloch (46. Janoušek), Ivanytskyy, Žáček, Kocour - Václavík, Rössler (46. Juranka), Rittenauer (74. Ditrich) - Kosořič, Černý, Gashi (62. Fedečko). Připravení ještě byli hráči Ilco, Eichler a brankář Klepal.

Sestava FC Viktoria Plzeň U17: Šilhavý - Matys, Křivánek (69. Speierl), Bečka, Abrahám - Novák, Růžička, Kdolský, Koudele - Gaszczyk, Šádek (69. Veselák).

Góly: 35. a 76. Abrhám, 60. a 90. Novák - 86. Kosořič

Rozhodčí: Hamouz - Nehasil, Hrivík

Diváků: 60

Fanshop banner