Gólová smršť po přestávce pojistkou druholigové záchrany
Klub

Gólová smršť po přestávce pojistkou druholigové záchrany

Redakce

Po vyrovnaném poločase boleslavští dorostenci zaskočili soupeře čtyřgólovou smrští a odvezli si tři body ze hřiště favorizovaného protivníka. Soutěžní ročník druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy zakončí domácím utkáním FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18 v neděli 16. června od 10 hodin, po kterém už nemůžou ve dvacetičlenné tabulce skončit hůře, než na aktuálně sedmnácté příčce.

První poločas začali Boleslavští útočně a hned v úvodní minutě po Matějovského nahrávce se řítil sám na branku Lenner, ale nastřelil pouze brankáře. V 5. minutě po přihrávce Stanislava Bejdy se dostal do velké šance Černý, kterého také vychytal žižkovský brankář Báča. V příští minutě se po pomalé přihrávce brankáři dostal do šance opět Lenner, ale ani tentokrát branku vstřelit nedokázal.
V 8. minutě po Lennerově krásné přihrávce dostal na dvakrát míč do žižkovské branky Stanislav Bejda - 0:1.
Vedení vydrželo boleslavským dorostencům sotva minutu.
V 9. minutě hned po rozehrávce ze středového kruhu Žižkovští předvedli rychlý útok po levé straně završený krásnou střelou Peška - 1:1.
V 10. minutě byli Žižkovští blízko dokonání obratu ve skóre, zakončující hráč však hlavičkoval nad boleslavskou branku. V 11. minutě při další žižkovské šanci téměř jistému gólu zabránil v poslední chvíli Vokoun odkopnutím míče z brankové čáře. Ve 21. minutě Benlalam individuální akci zakončil střelou kousek vedle levé tyče žižkovské branky. O dvě minuty později po Vokounově centru Benlalam opět těsně minul soupeřovu branku.

Po změně stran předvedli Boleslavští málokdy vídanou gólovou lavinu, když v rozmezí pouhých deseti minut nastříleli čtyři góly.
V 51. minutě po Lennerem rychle rozehraném trestném kopu Matějovský přihrál před branku nabíhajícímu Švejnohovi, který zakončením bez přípravy kolem brankáře strhl vedení na boleslavskou stranu - 1:2.
O tři minuty později byl Švejnoha v žižkovském pokutovém území faulován a rozhodčí Hodek odpískal pokutový kop.
V 54. minutě S. Bejda pokutovým kopem zvýšil boleslavské vedení na 1:3. Celkově patnáctým gólem se mladoboleslavský Stanislav Bejda prostřílel do nejlepší desítky z 353 evidovaných kanonýrů české dorostenecké ligy.
V 57. minutě Benlalam krásně otočil hru na Matějovského a ten centrem našel na zadní tyči Lennera, který hlavičkoval na 1:4.
V 61. minutě Benlalam krásnou finální nahrávkou středem hřiště předložil míč Černému a ten zakončením bez přípravy podél brankáře Báči uzavřel skóre tohoto utkání - 1:5
.
Ve zbývající půlhodince si Boleslavští výrazné vedení pohlídali a snaživému žižkovskému protivníkovi skórovat nedovolili. V 70. minutě nebezpečně vyhlížející žižkovský útok z pravé strany skončil nepřesnou střelou a v 75. minutě další žižkovskou příležitost zlikvidoval krásným zákrokem boleslavský brankář Mečíř.
„Po vyrovnané první půli s šancemi na obou stranách se utkání rozhodlo v prvních patnácti minutách druhého poločasu, kdy jsme vstřelili rychlé čtyři branky," ohlédl se stručně za výhrou mladoboleslavský trenér Martin Mrvík a společně s hráči se radoval ze záchrany družstva FK Mladá Boleslav U18 v druhé nejvyšší tuzemské lize starších dorostenců.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Vokoun, Švejnoha, Kolář, Sofín - Matějovský (85. Keller), Černý, Marek (70. Vostřel), Benlalam (70. Schütz) - S. Bejda (85. Eichler), Lenner (70. Kühnel). Připravení ještě byli hráč Ulrich a brankář Studničný.

Góly: 9. Pešek - 8. a 54. Stanislav Bejda (druhý z pokutového kopu), 51. Švejnoha, 59. Lenner, 61. Černý

ŽK: Marek - Schütz

Rozhodčí: Hodek - Hrivík, Obrtel

Diváků: 100

Fanshop banner