Rekordní prohra neovlivnila záchranu v dorostenecké lize
Klub

Rekordní prohra neovlivnila záchranu v dorostenecké lize

Redakce

Mladoboleslavští nejstarší dorostenci ligový ročník 2023-2024 uzavřeli rekordním debaklem na hřišti družstva z druhé příčky konečného účtování celostátní ligy starších dorostenců. V první polovině dokázali ještě vzdorovat, ale závěr druhého poločasu patřil západočeskému soupeři. V předchozích devětadvaceti mistrovských utkání žádný jiný protivník nepokořil boleslavskou defenzívu pěti góly. Krutá prohra naštěstí už nezhatila setrvání Mladé Boleslavi v nejprestižnější tuzemské dorostenecké lize.

Od zahájení utkání měli plzeňští dorostenci herní převahu. Byli pohyblivější a lepší na míči. V 17. minutě zaútočili po pravé straně a Kardošův centr gólman Škrdla sebral z hlavy dalšího plzeňského útočníka.
V 18. minutě zaútočili Plzeňští tentokrát po levé straně a po Šotově přihrávce pod sebe Kucharik přibližně z dvaceti metrů namířil k zadní tyči boleslavské branky - 1:0.
Ve 22. minutě boleslavští dorostenci poprvé a v první půlce naposledy ohrozili plzeňskou branku, když Oláhova střela z hranice šestnáctky ji těsně přeletěla. Ve 30. minutě Pastyřík po plzeňském centru uklidil míč do zámezí před dotírajícími protihráči. Následnému rohovému kopu se Boleslavští ubránili. Ve 40. minutě nebezpečný centr soupeře stáhl do svých rukavic boleslavský gólman Škrdla. Poločas skončil nejtěsnějším plzeňským vedením.

Ve druhé polovině utkání byli znovu více na míči plzeňští dorostenci. V 50. minutě vnikl zleva do boleslavské šestnáctky Šot, ale střelou z úhlu k bližší tyči pozorného gólmana Škrdlu nepřekonal.
V 53. minutě se po centru zprava Šot ocitl sám před boleslavským gólmanem a tentokrát mu nedal šanci - 2:0.
V 58. minutě Monyčův individuální průnik z půlky hřiště plzeňští obránci na hranici své šestnáctky zblokovali. V 65. minutě měli Boleslavští velkou gólovou šanci. Po odvrácení Bobkova centru Blažek zpoza šestnáctky trefil plzeňské břevno, od něhož se míč odrazil k lajně a podle vyjádření rozhodčích to gól nebyl. V 71. minutě po centru před boleslavskou branku Šmíd ve velké plzeňské šanci z malého vápna Škrdlovu branku přestřelil.
V 73. minutě vnikl Šot zleva podél zadní lajny do boleslavské šestnáctky a po jeho přihrávce Suchý zvýšil plzeňské vedení na 3:0.
V 78. minutě Škrdla vychytal Šotovu střelu z pravé strany na bližší tyč.
V 85. minutě vnikl zprava do boleslavské šestnáctky Macháč a zvýšil plzeňské vedení na 4:0.
Plzeňským dorostencům ofenzivní chuť neochabovala.
V 89. minutě po centru zprava Kardoš snadnou dorážkou do odkryté branky upravil skóre do podoby debaklu - 5:0.
Boleslavští přeci jenom v posledních sekundách zaznamenali alespoň čestný střelecký úspěch a učinili tak poslední zápis do střelecké statistiky v tomto utkání i v celém ligovém ročníku.
V 90. minutě Monyč přihrál doprava Součkovi a ten střelou, která se otřela o tyč plzeňské branky a skončila za zády gólmana Sutra, zmírnil prohru - 5:1. Pro mladoboleslavského osmnáctiletého útočníka Radima Součka to byla první trefa v právě skončeném ročníku nejvyšší dorostenecké ligy.
„Z Plzně jsme odjeli z posledního utkání ročníku se zaslouženou prohrou, soupeř byl jednoduše nad naše síly. Naše kluky chválím za jejich přístup, jelikož na hřišti nechali všechno a i za nepříznivého stavu se snažili s utkáním něco udělat," zněl smířlivý komentář mladoboleslavského trenéra Marka Maňase, který v závěrečním ligovém kole dal příležitost mladíkům z družstev U18 a U17.
Boleslavští dorostenci U19 ve třiceti mistrovských zápasech ligového ročníku 2023-24 za devět vítězství a osm remíz získali celkem pětatřicet bodů a skončili třináctí v konkurenci šestnácti družstev. Horší byla jen trojice soupeřů. Čtrnáctý Liberec má o jeden bod méně, sestupující předposlední Karviná dvaatřicet bodů a poslední Frýdek-Místek devětadvacet bodů.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Škrdla - Pastyřík, Otta, Pavlíček, Bobek - Ilco, Oláh (63. Rössler), Blažek - Musil (63. Souček), Eichler (63. Gashi), Monyč. Připravení ještě byli Žáček a Kolář.

Sestava Viktoria Plzeň U19: Sutr - Šustr, Kardoš, Toman, Paidar - Chalupa, Suchý, Kuchařík (69. Řehák) - Kardoš (61. Macháč), Šmíd (80. Růžička), Šot.

Góly: 18. Kuchařík, 53. Šot, 73. Suchý, 85. Macháč, 89. Kardoš - 90. Souček

Rozhodčí: Nehasil - Hamouz, Hrivík

Diváků: 50

Fanshop banner