Jasná výhra při kanonádě na Bílé Hoře
Klub

Jasná výhra při kanonádě na Bílé Hoře

Redakce

V předposledním mistrovském utkání právě vrcholícího ročníku 2023-24 boleslavští nejmladší dorostenci přestříleli na umělé trávě hřiště v pražské čtvrti Bílá Hora žižkovského soupeře, jenž na třetím místě od konce tabulky má nejhorší obranu v soutěži, a sami se drží na lichotivé deváté pozici v konkurenci dvaceti družstev.

Brzo po zahájení utkání otevřel skóre utkání boleslavský Roller. Druhý gól do žižkovské sítě přidal Vynikal až pět minut před koncem prvního poločasu, který tak skončil s tuplovaným vedením Boleslavi.

Po změně stran Žižkovští v rychlém sledu skóre srovnali. Nejprve se trefil ve 47. minutě Kubečka a o dvě minuty později Lavír. Potom stříleli už pouze boleslavští dorostenci. V 58. minutě vrátil Boleslavi vedení Albrecht. Další tři góly završující boleslavskou ofenzivní převahu padly v závěrečné čtvrthodince. V 73. minutě skóroval Neufus, o dvě minuty později Albrecht a za dalších pět minut překonal žižkovského brankáře opět Neufus.

„V začátku utkání jsme byli pomalí v kombinaci a nekvalitní v chování po zisku míče. Druhý poločas se ve velmi dobrém světle ukázali kluci ročníku 2009. Výsledek určily chyby soupeře v obranné fázi," zhodnotil vysokou výhru mladoboleslavský trenér Vladimír Pokorný.

Družstvo FK Mladá Boleslav U16 na osmém místě má při zisku 55 bodů ze sedmatřiceti mistrovských utkání kuriózně vyrovnané celkové skóre 96:96. Šestnáctiletí mladíci nasázeli svým soupeřův sedmý nejvyšší počet gólů. Víckrát skórovali jen Teplice (134), Slavia (132), Bohemians (126), Hradec Králové (125), Sparta (122) a Chrudim (119). Ovšem zároveň mají pátou nejhorší obranu, neboť více gólů inkasovali pouze Kladno (107), novobydžovská Cidlina (124), Ústí nad Labem (130) a žižkovská Viktorka (172).

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Korbelář (70. Zderadička), Vynikal, Šulc, Knobloch (46. Velán) - Juranka (46. Stehlík), Slezák, Soběslav - Dagan (46. Neufus), Roller, Holzer (46. Albrecht).

Góly: 47. Kubečka, 49. Lavír - 73. a 80. Neufus, 8. Roller, 40. Vynikal, 58. Albrecht, 75. Soběslav

Rozhodčí: Hrivík - Hodek, Obrtel

Diváků: 70

Fanshop banner