Remíza potvrzením třetiligové záchrany
Klub

Remíza potvrzením třetiligové záchrany

Redakce

V druhé červnové sobotě boleslavský rezervní tým ukončil třetiligový ročník 2023-24 na domácím hřišti bezgólovou plichtou proti již jistému sestupujícímu týmu. Boleslavským jeden bod k záchraně v ČFL stačil, nelichotivým faktem však je, že ze šesti béček prvoligových klubů mezi šestnácti účastníky B skupiny ČFL boleslavské dohrálo na nejhorší pozici.

První poločas se odehrál bez gólové trefy. V 5. minutě Janošíkův centr přes boleslavského Milana Nováka odhlavičkoval Tvrdý. V 8. minutě Novotného dalekonosný střelecký pokus minul boleslavskou branku. O minutu později povedenější přepeřská akce skončila střelou do Kořánovy náruče. V 11. minutě Fila vybojoval pro Boleslav jediný poločasový roh, po jehož rozehrání nepřesně hlavičkoval Kaulfus. O tři minuty později první roh v tomto utkání získaly Přepeře, ale po jeho nepovedeném rozehrání brankáře Kořána nikdo nezaměstnal.
V 16. minutě trestný kop přepeřského Daniela Nováka chytil u levé tyče Kořán. Boleslavský gólman snadno zvládnul i protivníkovo nedůrazné zakončení ve 22. minutě. Ve 32. minutě kostrbatou přepeřskou kombinaci završil Novotný z přibližně dvacetimetrové vzdálenosti střelou, která lízla břevno boleslavské branky. Boleslavští podobně blízko skórování nebyli také proto, že v závěru prvního dějství byli při snaze o kombinační útoky značně nepřesní. Poločas skončil po dvouminutovém nastavení za bezgólového nerozhodného stavu.

Druhý poločas na chudém skóre nic nezměnil. V 50. minutě po Tichého křížné střele pokračování boleslavské ofenzívy zarazil sudí Matějka odpískáním útočného faulu. V 54. minutě po Novotného podražení Dohalského boleslavský trestný kop přepeřská defenzíva ubránila za cenu rohu, kterému také snadno odolala. Podobně zvládla v 61. minutě i třetí boleslavský roh. V příští minutě na opačné straně hřiště přepeřský pátý roh skončil nepřesnou hlavičkou. V průběhu 65. minuty Boleslavští ubránili dva soupeřovy rohové kopy. O dvě minuty později Kořán jistě lapil Bulířovu ránu.
V páté čtvrthodince utkání oba trenéři prostřídali sestavy svých týmů, ale herní oživení nenastalo. Z oboustranně útočných aktivit byly jen další rohové kopy (celkem 4:8), gól ani jeden. V porovnání s předchozím vzájemným duelem ze soboty 11. listopadu 2023, kdy na přepeřském hřišti Boleslavští jasně vyhráli 5:1 čtyřmi góly Matyáše Vojty, který odešel na letošní jarní sezónu hostovat do druholigového Varnsdorfu, a jedním gólem Ladislava Kodada, byla letošní červnová odveta nečekaně nudnou podívanou.
„Bylo bohužel vidět, že tíha zápasu většinu hráčů totálně paralyzovala. Pozitivní je jen ubráněná nula, ale i ta tentokrát byla více dílem štěstí. A tak záchrana v soutěži byla to jediné pozitivní na tomto posledním mistrovském zápase," uvedl mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Tvrdý, Rulc, König - Milan Novák, Dohalský, Žitný (63. Vostřel), Tichý - Kaulfus (71. Gregor), Howard, Fila (71. Vlček). Připravení ještě byli hráči Fodor, Peterka a brankář Mečíř.

Sestava FK Přepeře: Truksa - De Pinho, Tvaroha, Dočekal - Janda, Novotný, Pour, Janošík - Šťovíček (75. Martan), Daniel Novák (63. Bulíř), Strnad (75. Habr).

ŽK: Šťovíček

Rozhodčí: Matějka - Tryzna, Nymsa

Diváků: 130

Fanshop banner