Důležité i když jen těsné vítězství
Klub

Důležité i když jen těsné vítězství

Redakce

Výhrou nad v pořadí osmým družstvem si mladoboleslavští dorostenci polepšili na sedmnáctou příčku ve dvacetičlenné tabulce druhé nejvyšší dorostenecké ligy. Zbývají jim sehrát ještě dvě utkání, v neděli 9. června venku proti žižkovské Viktorce a v neděli 16. června od 10 hodin doma proti pražské Slavii.

První poločas se odehrál bez vstřeleného gólu, ke kterému měli aktivnější boleslavští dorostenci nejblíže ve dvou velkých šancích. V 16. minutě Kolář poslal míč za obranu nabíhajícímu S. Bejdovi, který přihrávkou přes celé pokutové území našel Matějovského, ale ten před prázdnou brankou bohužel nezaviněně upadl a neskóroval. Ve 20. minutě Vokoun založil akci a průnikovou přihrávkou vyzval k sólu proti soupeřově brance S. Bejdu, který však v koncovce nastřelil pouze plzeňského brankáře Jankoviče.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští úspěšně vstřelením gólu, který zůstal jediným a tím pádem rozhodujícím v tomto střetnutí.
Ve 49. minutě Vokounův krásný centr do pokutového území Kühnel usměrnil hlavou mimo dosah gólmana - 1:0. Pro Michaela Kühnela to byl teprve druhý gól v aktuálním soutěžním ročníku, ale podobně důležitý, jako jeho předchozí trefa při březnovém vítězství 1:0 v Chrudimi. V 53. minutě po Schützově trestném kopu se u vzdálenější tyče dostal do gólové šance Kolář, ale hlavičkoval pouze do boční sítě. Čtvrt hodiny před koncem utkání Černého přihrávku mezi obránci převzal Kühnel a při obcházení brankáře byl podražen, načež rozhodčí Melichar odpískal penaltu. V 75. minutě Naďův nepovedený pokutový kop plzeňský brankář Jankovič chytil. Utkání se naštěstí dohrálo za těsného boleslavského náskoku.

„Po celé utkání náš tým soupeře přehrával. Největším problémem tak bylo finální řešení kolem a uvnitř pokutového území, kde nám to hodně vázlo. V úvodu druhého poločasu se nám jedno řešení povedlo a to nakonec rozhodlo o utkání. Směrem do obrany jsme předvedli poctivý výkon a odměnou bylo důležité vítězství," řekl mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Vokoun, Naďo, Kolář, Sofín - Matějovský (89. Keller), Vostřel, Černý, Schütz - S. Bejda (60. Eichler), Kühnel (78. Souček). Připravení ještě byli hráči Horák, Ulrich, Otta a brankář Studničný.

Gól: 49. Kühnel

ŽK: Schütz, Kühnel - Sismilich, Fikrle

Rozhodčí: Melichar - Chládek, Bekešský

Diváků: 90

Fanshop banner