Boleslavští fotbalisté na hostování v květnu 2024
Klub

Boleslavští fotbalisté na hostování v květnu 2024

Redakce

Z mladoboleslavských fotbalistů hostujících v pěti klubech tří různých výkonnostních úrovní zářil především Matyáš Vojta, který pomohl Varnsdorfu k druholigové záchraně čtyřmi květnovými góly, kterých v celé jarní sezóně nasázel soupeřům sedm. Také Poulolo v Budějovicích, Dancák v Hradci, Stránský ve Varnsdorfu, Mašek i Langhamer v Chrudimi a brankář Lichtenberg v Mostu patřili do základních sestav a k jejich oporám.

Sedmadvacetiletý stoper Florent Gregoire Poulolo hostoval v prvoligových Českých Budějovicích s výjimkou jednoho utkání, kdy pykal za čtyři žluté karty, odehrál všechna květnová utkání bez vystřídání. V nadstavbové skupině o záchranu při domácí výhře nad Bohemians 2:1, při prohře v Pardubicích 2:3 si dal vlastní gól, při remíze ve Zlíně 1:1, při domácí remíze s Jabloncem 2:2 nehrál, při prohře v Karviné 0:1. V barážových duelech o udržení prvoligové příslušnosti s druholigovým Táborskem doma 2:1 a venku 1:2 také v českobudějovické obraně nechyběl ani jednu minutu.

Šestadvacetiletý defenzivní záložník Samuel Dancák hostoval v prvoligovém Hradci Králové. Ve střední nadstavbové skupině při obou výhrách nad Olomoucí shodně doma i venku 3:1, stejně tak při vítězstvích nad Teplicemi, venku 1:0 a doma 2:0, odehrál kompletně celá. V prohrané baráži o Evropu v Mladé Boleslavi 1:3 hrát nemohl kvůli klubové dohodě v rámci hostování.

Jedenadvacetiletý útočník Vojtěch Stránský hostoval v druholigovém FK Varnsdorf. Při remíze v Jihlavě 3:3 strávil na hřišti celých devadesát minut, při domácí výhře nad Kroměříží 3:2 odehrál téměř celé utkání, než jej ve třetí nastavené minutě při taktickém vystřídání nahradil Podzimek, remízové utkání na žižkovské Viktorii 1:1 odehrál celé, podobně při důležité domácí výhře nad Příbramí 1:0 hrál i při venkovní prohře s olomouckým béčkem 1:2 odehrál celá utkání.

Dvacetiletý útočník Matyáš Vojta hostoval v druholigovém FK Varnsdorf. Na remíze v Jihlavě 3:3 se podílel dvěma góly a odehrál celých devadesát minut, při domácí výhře nad Kroměříží 3:2 odehrál celé utkání, remízové utkání na žižkovské Viktorii 1:1 odehrál téměř celé, než jej v první nastavené minutě při taktickém střídání nahradil Adeleke, při důležité domácí výhře nad Příbramí 1:0 odehrál celých devadesát minut a dal jediný gól fatálně rozhodující pro varnsdorfskou druholigovou záchranu, při venkovní prohře s olomouckým béčkem 1:2 odehrál celé utkání a dal jediný varnsdorfský gól.

Devatenáctiletý útočník Lukáš Mašek hostoval v druholigovém MFK Chrudim. Při bezgólové plichtě v Opavě byl v základní sestavě do 76. minuty, než jej vystřídal Kesner, při domácí prohře s pražskou Duklou 0:2 jej v 76. minutě střídal Zvolánek, remízové utkání v Kroměříži 1:1 odehrál celé, stejně jako domácí prohru s olomouckým béčkem 1:3 a závěrečnou výhru v Líšni 2:1.

Jedenadvacetiletý ofenzivní záložník Daniel Langhamer hostoval v druholigovém MFK Chrudim. Při bezgólové plichtě v Opavě v základu odehrál více než hodinu, než jej v 63. minutě vystřídal Zvolánek, při domácí prohře s pražskou Duklou 0:2 jej v 76. minutě střídal Bauer, remízové utkání v Kroměříži 1:1 odehrál celé, při domácí prohře s olomouckým béčkem 1:3 byl v základní sestavě do 85. minuty, než jej vystřídal Kosek, při závěrečné výhře v Líšni 2:1 odehrál téměř celé utkání, než jej ve třetí nastavené minutě vystřídal Kesner.

Jedenadvacetiletý brankář Kryštof Lichtenberg hostoval v třetiligovém FK Baník Most-Souš, který je šestý v B skupině ČFL, a z pěti květnových prohraných mistrovských utkání čtyři odchytal a jedno odseděl na lavičce náhradníků.

Fanshop banner