Jasná výhra povedenou odvetou za podzimní prohru
Klub

Jasná výhra povedenou odvetou za podzimní prohru

Redakce

V devětadvacátém mistrovském utkání celostátní ligy mladšího dorostu, které se odehrálo kvůli nepříznivému počasí na umělé trávě v areálu 9. základní školy, se boleslavským dorostencům povedla dokonalá odveta za listopadovou porážku v Karviné 1:4, zároveň se radovali z první jarní výhry bez obdrženého gólu.

Celý první poločas se boleslavský tým nemohl dostat do tempa. Hráčům chyběl lepší pohyb a zvláště sprintové náběhy. Za zmínku stály povedená střela Ilca z dálky, která orazítkovala karvinskou tyč a jediný gól před přestávkou.
Ve 26. minutě Gashi potrestal chybující soupeřovu obranu a z úhlu trefil odkrytou branku - 1:0. Mladoboleslavský útočník Denis Gashi dal na jaře už sedmý gól, celkově v tomto ročníku devátý, a je nejproduktivnějším hráčem svého družstva.
Protože Boleslavští nepouštěli karvinské protihráče do vážnějších situací, odešli aktéři po pětačtyřiceti minutách do kabin za nejtěsnějšího domácího vedení.

Druhý poločas byl o poznání lepší, boleslavští fotbalisté zlepšili pohyb, tím pádem byli lepším a nebezpečnějším týmem, což se projevilo i na skóre.
V 53. minutě vyslal Iltis za karvinskou obranu nabíhajícího Gashiho, ten předložil Černému, jenž dal gól do prázdné branky - 2:0.
V 67. minutě boleslavská brejková situace tři na dva vyvrcholila po Koderově spolupráci s Gashim přihrávkou Černému, který opět snadno skóroval do odkryté branky - 3:0.
V 83. minutě Kodera po individuální akci a krásné střele na zadní tyč uzavřel skóre na konečných 4:0.

„Klukům chyběl v prvním poločase lepší pohyb dost možná proto, když se třicet minut před zápasem dozvěděli, že utkání odehrají nikoliv na přírodní, ale na umělé trávě. Po poločasové domluvě svůj výkon zlepšili, přidali krásné branky a zaslouženě vyhráli poslední domácí utkání v této sezóně. Cenné je i čisté konto, které v jarní části udrželi poprvé," zhodnotil jasnou výhru mladoboleslavský trenér Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Horák - Kocour, Ivanytskyy, Žáček, Fedečko (46. Iltis) - Rittenuer (63. Kodera), Rössler, Ilco - Václavík, Černý (74. Eichler), Gashi (74. Kosorič). Připravený byl brankář Škrdla.

Sestava MFK Karviná U17: Špunda - Nerad, Valošek, Sikora (71. Fian), Taksonyi - Pařík (58. Štětinský), Kučák, Vlček (58. Wrana), Kakolewski - Griger (46. Shemiakin), Buček (46. Poledník).

Góly: 53. a 67. Černý, 26. Gashi, 83. Kodera

ŽK: Špunda

Rozhodčí Pekař - Petřík, Louda

Diváků: 20

Fanshop banner Fanshop banner