Třikrát přemohli nejlepší obranu a získali jeden bod
Klub

Třikrát přemohli nejlepší obranu a získali jeden bod

Redakce

V utkání jako na houpačce Boleslavští brzo vedli a poločas vyhráli, favorizovaný soupeř z čela třetiligové tabulky po přestávce skóre obrátil, ale v závěrečných sekundách boleslavští fotbalisté vyrovnali. Příští střetnutí FK Mladá Boleslav B - FK Přepeře se hraje v sobotu 8. června od 10,15 hodin a bude posledním v ročníku 2023-24.

Vstup do utkání měli Boleslavští bleskově zdařilý.
Ve 2. minutě ve finále první boleslavské útočné akce velvarského brankáře překonal Kaulfus - 0:1.
Velvarští k potvrzení svého postavení na čele B skupiny ČFL se vytrvale snažili nepříznivý vývoj utkání dorovnat. Ve 14. minutě střílel Žežulka nepřesně, o minutu později mířil hlavou lépe, ale brankáře Kořána nepřekvapil. Na druhé straně hřiště velvarskou branku ve 20. minutě překopl Howard, jenž o dvě minuty později už byl přesnější.
Ve 22. minutě velvarský gólman kapituloval podruhé, tentokrát jej překonal Howard, pro kterého to byla již šestá úspěšná trefa v tomto soutěžním ročníku - 0:2.
Nečekanou dvougólovou ztrátu Velvarští v prvním dějství jen zmírnili.
Ve 30. minutě rychlý velvarský útok zahájil Nathan a po něm se s pomocí narážečky se Šustrem dostal do střelecké pozice Žežulka a snížil na 1:2.
Ofenzivní akce se nadále přelévaly z jedné strany na druhou. Žežulkův centr před boleslavskou brankou spoluhráče nenašel. Boleslavský kanonýr Kodad svůj průnik nedotáhl do koncovky a velvarští Nathan s Jakabem vyrazili do protiútoku, který skončil u brankáře Kořána. Ve 38. minutě Vlček ve velké boleslavské šanci těsně minul velvarskou branku. Ve 43. minutě po Keenanově centru Šustrovu hlavičku jistě chytil Kořán.

Druhý poločas začal velvarským náporem, ve 47. minutě sice Nathan dostal míč do boleslavské branky, ale sudí jej viděli v ofsajdu a gól neuznali.
V 51. minutě však již vyrovnávací gól platil, dal jej z pár metrů velvarský ostrostřelec Žežulka, který se trefil podruhé v tomto utkání a celkově již po čtrnácté v aktuálním třetiligovém ročníku - 2:2.
V 61. minutě boleslavský brankář Kořán fantastickým zásahem zmařil Jakabovo zakončení, ale o dvě minuty později již kapituloval v tomto utkání potřetí.
V 63. minutě Nathanův centr Šustr zdárně usměrnil do boleslavské branky a završil tak otočení skóre ve velvarský prospěch - 3:2.
Přestože ve zbývající půlhodince Boleslavští usilovně útočili, tak se zdálo, že na vyrovnání nedosáhnou. Centrované míče byly buď nepřesné, nebo si je velvarský gólman Slanina pohlídal. V 88. minutě Kodadovu ránu zneškodnil jen za cenu rohového kopu.
V poslední sekundách střetnutí, možná už po chvilku po 90. minutě, se po rohovém kopu gólově prosadil Tvrdý - 3:3.
Boleslavští získali jeden bod za remízu s vedoucím týmem B skupiny ČFL podobně jako při podzimním duelu, kdy doma s Velvary remizovali 1:1. Mužstvu s nejlepší defenzívou nastříleli tři góly, tolik Velvary neinkasovaly v předchozích osmadvaceti mistrácích od nikoho.

„Vyšlo nám skvěle úvodních dvacet minut. Dali jsme dva góly a při dalších dvou šancích měl soupeř štěstí. Celkově měl první poločas dobrou úroveň. Bohužel po nezvládnutém represinku jsme zbytečně inkasovali. Druhá půle byla pravým opakem první, během dvaceti minut soupeř utkání otočil. Potom jsme se opět zlepšili a nakonec zápas dotáhli alespoň do remízy," znělo hodnocení od mladoboleslavského trenéra Pavla Malury.

Sestava TJ Slovan Velvary: Slanina - Žežulka, Drozda, Rubeš (46. Chábera), Jelínek (46. Leitl), Keenan, Trávníček (46. Havránek), Šustr, Kott, Nathan (90. Majid), Jakab (46. Dobiáš).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Tvrdý, Rulc, König, Vostřel (85. Fodor) - Kodad, Novák, Tichý - Kaulfus (68. Peterka), Howard, Vlček (68. Gregor). Připravení ještě byli hráč Dohalský a brankář Zaplatílek.

Góly: 30. a 51. Žežulka, 63. Šustr - 2. Kaulfus, 22. Howard, 90. Tvrdý

ŽK: Vostřel

Rozhodčí: Orel - Bohata, Pánek

Diváků: 260

Fanshop banner Fanshop banner