Reprezentanti Král, Buryán, Stránský, Mašek, Fila a Vojta
Klub

Reprezentanti Král, Buryán, Stránský, Mašek, Fila a Vojta

Redakce

Po skončení ligového ročníku většina fotbalistů nastupuje dovolenou, výjimkou jsou hráči nominovaní do reprezentačních týmů různých věkových kategorií. Mladoboleslavských fotbalistů se zanedlouho startující evropský šampionát netýká, pět mladíků však obdrželo pozvánky od trenérů juniorských reprezentací U20 a U21.

Do nominace tří brankářů a třiadvaceti hráčů na přípravný kemp před EURO 2024 si hlavní trenér Ivan Hašek české dospělé reprezentace nevybral ani jednoho z mladoboleslavských fotbalistů. Mezi pětadvaceti necestujícími náhradníky je mladoboleslavský Vasil Kušej.

Reprezentační tým Česko U21 pod vedením hlavního trenéra Jana Suchopárka má ve dnech 3.-7. června tréninkový kemp bez zápasového programu v Benicích u Prahy. Ve čtyřiadvacetičlenné nominaci jsou mladoboleslavští Tomáš Král, Vojtěch Stránský (hostující v druholigovém Varnsdorfu) a Lukáš Mašek (hostující v druholigové Chrudimi). Mezi dvanácti náhradníky je mladoboleslavský Lukáš Fila.

Reprezentační tým Česko U20 vedený trenérem Pavlem Šustrem má ve dnech 3.-6. června tréninkový kemp bez zápasového programu v severočeských Břízkách. Ve dvaadvacetičlenné nominaci jsou mladoboleslavští Lukáš Fila, Matyáš Vojta (hostující v druholigovém Varnsdorfu) a také z původního seznamu osmnácti náhradníků dodatenčně povolaný osmnáctiletý Jan Buryán, aktuálně nejproduktivnější útočník celostátní ligy starších dorostenců U19.

Fanshop banner