Osmé utkání v řadě bez vítězství
Klub

Osmé utkání v řadě bez vítězství

Redakce

V poslední květnové středě předehrávané utkání z programu 38. kola české ligy starších dorostenců skončilo remízou, pro Boleslav celkově desátou a na venkovním hřišti pátou v aktuálním soutěžním ročníku. V nejbližším střetnutí s družstvem SK Petřín Plzeň, které je v tabulce osmé s dvojnásobným bodovým ziskem, potřebuje doma v neděli 2. června od 11 hodin vyhrát.

První poločas se odehrával bez úspěšné střelecké koncovky. V 18. minutě po rohovém kopu se dostal do první šance ústecký tým, ale zakončení hlavou skončilo nad brankou. Ve 21. minutě se ocitl v brankové příležitosti boleslavský Vostřel, ovšem ústecký brankář Maxa byl na místě. Ve 30. minutě rychlý ústecký protiútok skončil střelou nad boleslavskou branku. Ve 40. minutě Bejdovo zakončení ve slibné příležitosti dokázal zablokovat jeden z obránců ústeckého týmu.

Druhý poločas začali zdařileji domácí ústečtí dorostenci, na jejich vedení však Boleslavští po dvaceti minutách odpověděli.
Ve 49. minutě hezkou ústeckou akci po levé straně a završenou přetaženým centrem zakončil na zadní tyči osamocený Veselý - 1:0.
Obdržený gól boleslavské družstvo probudil a zvýšené úsilí korunovalo vyrovnáním.
V 70. minutě po trestném kopu ze strany hřiště našel Keller přesným míčem Stanislava Bejdu a ten hlavou vyrovnal na 1:1. Pro mladoboleslavského kapitána Stanislava Bejdu to byl už třináctý gól v tomto soutěžním ročníku a zaostává nyní pouze jednu trefu od nejlepší desítky z 349 evidovaných střelců druhé nejvyšší tuzemské ligy starších dorostenců.
V 71. minutě po zisku míče a rychlém přechodu do útoku utíkal sám na protivníkovu branku Eichler, ale v poslední chvilce zakončení prováhal a soupeř jej dokázal eliminovat. V 75. minutě v další slibné šanci neuspěl opět Eichler. V 80. minutě po velkém tlaku boleslavského týmu zakončení Černého vykopl jeden z obránců ústeckého týmu z branky v poslední chvilce obětavým zákrokem. V 90. minutě po rychlém ústeckém protiútoku brankář Mečíř zmařil soupeřovu velkou gólovou šanci, když dokázal výborným zákrokem vytáhnout nebezpečnou střelu na břevno.

„V prvním poločase byl zápas vyrovnaný a každý z týmů svoje dvě příležitosti nevyužil. V úvodu druhé půle šlo Ústí do vedení. Po obdržené brance se náš tým výrazně zlepšil a soupeře přehrával. Přišlo tak i zasloužené vyrovnání. V hektickém závěru jsme mohli výsledek dokonce otočit, ale dvě vypracované šance skončily neúspěchem. V nastaveném čase jsme nakonec měli i štěstí, když soupeř nastřelil břevno," zhodnotil ústeckou remízu mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Vokoun, Ulrich, Otta, Keller - Matějovský (80. Souček), Vostřel, Černý, Schütz (60. Horák) - S. Bejda, Kühnel (10. Eichler). Připravení ještě byli hráč Nguyén a brankář Studničný

Góly: 49. Veselý - 70. Stanislav Bejda

ŽK: Barát, Kučera, Khyma

Rozhodčí: Flade - Šťastný, Židek

Diváků: 70

Družstvo FK Mladá Boleslav U18 zůstává ve dvacetičlenné tabulce druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy na třetí příčce od konce v přímém ohrožení sestupem, neboť od neděle 21. dubna, kdy jasně přehrálo novobydžovskou Cidlinu 5:1, remizovalo v Příbrami 1:1, prohrálo na Spartě 1:3, remizovalo doma s Motorletem a v Teplicích shodně 1:1, prohrálo doma s Českými Budějovicemi 0:3, s vršovickými Bohemians 1:4, v Plzni 1:2 a remizovalo v Ústí nad Labem 1:1, což činí osm utkání v pěti týdnech bez radosti z výhry.
V náročné záchranářské misi podstoupí závěrečné tři mistrovské zápasy v tomto sledu:
Neděle 2. června od 11 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Petřín Plzeň U19
Neděle 9. června od 10 hodin: Viktorka Žižkov U19 - FK Mladá Boleslav U18
Neděle 16. června od 10 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18

Fanshop banner Fanshop banner