Nepříjemná šňůra bez výhry trvá už sedm utkání
Klub

Nepříjemná šňůra bez výhry trvá už sedm utkání

Redakce

Po prohře s plzeňskými vrstevníky v utkání, které se hrálo na venkovském travnatém hřišti TJ Sokol Raková v poslední květnové neděli, zůstali boleslavští dorostenci na předposledním místě české dorostenecké ligy. Na vylepšení tohoto nelichotivého postavení jim zbývají čtyři mistrovská utkání.

První poločas skončil nerozhodným skóre, když z každé strany soupeři proměnili své pokutové kopy. Ve 2. minutě po chybném Kellerově odkopu a následném špatném bránění Otty se Plzeňští ocitli v první brankové příležitost, kterou zneškodnil brankář Studničný. Ve 12. minutě plzeňský dalekonosný lob z poloviny hřiště skončil jen kousek vedle levé tyče boleslavské branky. Ve 20. minutě po boleslavské akci z levé strany Schütz prostrčil míč Matějovskému, který se po rychlé kličce dostal až před brankáře, ale ten jej ve velké šanci vychytal. Ve 23. minutě po rohovém kopu rozehraném Schützem v gólové šanci Bejda hlavičkoval do brankáře Sklenárika a dorážku nezvládl Ulrich, jenž ze dvou metrů přestřelil prázdnou branku. O minutu později po Černého hezké přihrávce Vostřela v pokutovém území plzeňský obránce podrazil a rozhodčí Šiška odpískal pokutový kop.
Ve 25. minutě aktuálně nejproduktivnější hráč boleslavského družstva Stanislav Bejda pokutový kop proměnil ve vedoucí gól - 0:1.
Ve 28. minutě Matějovský ze slibné pozice zamířil nad soupeřovu branku. Ve 32. minutě povedená boleslavská ofenzivní akce středem hřiště vyvrcholila Kellerovou přihrávkou do střelecké pozice Bejdovi, ale ten zakončoval vedle pravé tyče plzeňské branky. Ve 37. minutě Černý získal ve středu hřiště míč, předložil ho mezi obránci nabíhajícímu Bejdovi, který další svoji šanci neproměnil, když sám před soupeřovou brankou nastřelil pouze gólmana Sklenárika. Ve 40. minutě špatná Kellerova rozehrávka, následné rozhození boleslavské obrany soupeřovým nákopem a Ottův faul v souboji s protihráčem vynesly Plzni výhodu penalty.
Ve 41. minutě plzeňský střelec Macháč jistým proměněním pokutového kopu srovnal průběžné skóre utkání na 1:1.
V závěrečné poločasové minutě při plzeňském ataku středem hřiště v důležitém momentu upadl boleslavský obránce Otta, ale velkou šanci, do které se západočeský soupeř snadno dostal, zneškodnil brankář Studničný.

Druhý poločas pokračoval dlouho za remízového stavu. Ve 47. minutě Bejdův centr zakončil Kühnel hlavou mimo branku. Ve 48. minutě Bejdův trestný kop Sklenárik chytil. V 50. minutě plzeňský brankář zlikvidoval i Vokounovo zakončení svižné boleslavské akce. V 55. minutě pro změnu na opačné straně hřiště pálil plzeňský střelec jen kousek vedle levé tyče Studničného branky. V 58. minutě po plzeňském rohovém kopu a nedůsledném bránění Vostřela a Otty soupeřovo zakončení hlavou jen těsně přeletělo boleslavskou branku. V 66. minutě nepřesně střílel Kühnel. V 71. minutě Černý prošel do pokutového území, ale z nadějné pozice plzeňskou branku přestřelil. V 77. minutě Vokouna obehrál plzeňský protihráč, který velkou šanci zakončil nepřesně.
V 80. minutě plzeňský obránce Büchner z poloviny hřiště dlouhým a přesným obloučkem překvapil vysoko postaveného boleslavského brankáře Studničného a chytře vstřelil vítězný gól - 2:1.
V 82. minutě se nechal na hranici pokutového území obehrát Keller a následné plzeňské zakončení zlikvidoval Studničný. V 85. minutě Studničnému vypadl z rukavic centrovaný míč a plzeňské zakončení Ulrich odkopl z brankové čáry. V 87. minutě v závěru rychlého protiútoku tří boleslavských hráčů proti jednomu plzeňskému obránci Černý nezvládnul finální nahrávku a z velmi slibné šance na vyrovnání nic nebylo. V závěru utkání Boleslavští sice zatlačili soupeře před jeho branku, ale sérii několika rohových a trestných kopů Plzeňští ubránili a těsnou výhru se ziskem tří bodů uhájili.

„Odehráli jsme herně slušné utkání. Hlavně v první půli jsme byli nebezpečnějším týmem. Své šance jsme bohužel neproměnili. Soupeř nakonec rozhodl v závěru utkání chytrým gólem, když z poloviny hřiště přehodil brankáře," shrnul neúspěch mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Vokoun, Ulrich, Otta, Keller (82. Kaiser) - Matějovský (80. Souček), Černý, Vostřel, Schütz (80. Horák) - Kühnel, Stanislav Bejda. Připravení ještě byli hráči Nguyén, Adam Bejda a brankář Křáp.

Góly: 41. Macháč (z pokutového kopu), 78. Büchner - 17. S. Bejda (z pokutového kopu)

ŽK: Büchner - Schütz. Kühnel

Rozhodčí: Šiška - Šlajs, Kaiser

Diváků: 50

Družstvo FK Mladá Boleslav U18 zůstává ve dvacetičlenné tabulce druhé nejvyšší tuzemské dorostenecké ligy na předposlední příčce v přímém ohrožení sestupem, neboť od neděle 21. dubna, kdy jasně přehráli novobydžovskou Cidlinu 5:1, remizovali v Příbrami 1:1, prohráli na Spartě 1:3, remizovali doma s Motorletem a v Teplicích shodně 1:1, prohráli doma s Českými Budějovicemi 0:3, s vršovickými Bohemians 1:4 a v Plzni 1:2, což činí sedm utkání v necelých pěti týdnech bez radosti z výhry.

V náročných záchranářských střetnutích podstoupí závěrečné čtyři mistrovské zápasy v tomto sledu:
Středa 29. května od 11 hodin: FK Ústí na Labem U19 - FK Mladá Boleslav U18
Neděle 2. června od 11 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Petřín Plzeň U19
Neděle 9. června od 10 hodin: Viktorka Žižkov U19 - FK Mladá Boleslav U18
Neděle 16. června od 10 hodin: FK Mladá Boleslav U18 - SK Slavia Praha U18

Fanshop banner Fanshop banner