Na výhře nad Plzní se podílel Černý hattrickem
Klub

Na výhře nad Plzní se podílel Černý hattrickem

Redakce

Ve čtyřiatřicátém utkání z programu 32. kola české ligy mladších dorostenců, které se hrálo v Rakové vzdálené dvacet kilometrů od Plzně, boleslavští mladíci přestříleli plzeňské vrstevníky především zásluhou třech gólů Filipa Černého. Pro Boleslav na jedenácté příčce v konkurenci dvaceti družstev to byla ze čtrnácti celkových šestá venkovní výhra.

Na brzký gól boleslavského Černého z 5. minuty odpověděli plzeňští dorostenci za deset minut vyrovnávací trefou Nováčka. V poslední poločasové minutě vrátil Boleslav do vedení svým druhým gólem Černý. Bezprostředně po změně stran se k němu přidal Kaulfus a dvougólový náskok Boleslavští drželi příští půlhodinu. Čtvrt hodiny před koncem plzeňský Shyshkevych překonal boleslavského brankáře Koláře a plzeňské družstvo se vrátilo do hry o body. Pojistku boleslavskému vítězství dal v 88. minutě završením osobního hattricku v tomto utkání Černý.

„V prvním poločase jsme se i přes brzkou vstřelenou branku rozjížděli pomalu. Soupeř nám dělal problém v založení a nedařila se nám kombinace. Druhý poločas, stejně jako minulý týden, už snesl přísná měřítka. Zaslouženě si odvážíme všechny body," řekl po plzeňské výhře trenér mladoboleslavských dorostenců Vladimír Pokorný.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kolář - Kaulfus (78. Janoušek), Lelek, Šulc, Zderadička (57. Roller) - Juranka, Uhlík (70. Slezák), Soběslav - Neufus (57. Dagan), Černý, Albrecht (70. Mašek). Připravení ještě byli hráč Vynikal a brankář Škrdla.

Góly: 15. Nováček, 75. Shyshkevych - 5., 45. a 88. Černý, 46. Kaulfus

ŽK: Škorpil - Kaulfus, Soběslav

Rozhodčí: Šlajs - Šiška, Kaiser

Diváků: 30

Fanshop banner Fanshop banner