Chybami nabídli soupeři všechny body
Klub

Chybami nabídli soupeři všechny body

Redakce

Osmadvacáté mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu boleslavští mladíci prohráli, ale v konkurenci šestnácti družstev mají jisté umístění na jedenácté příčce, neboť na desáté České Budějovice zaostávají deset bodů a na dvanáctou Karvinou mají náskok osm bodů. Zbývají jim dva mistrovské zápasy, doma proti Karviné a venku proti plzeňské Viktorii.

Úvodních deset minut na přírodní trávě ostravského sportovního centra Vista byl Baník lepším týmem. Boleslavští měli problém se soupeřovým presinkem, byli zbytečně nervózní a když získali míč na své kopačky, snadno ho odevzdávali soupeři. Po špatném vstupu do utkání se však srovnali a postupně se herně zlepšovali, až získali vedení.
Ve 30. minutě v koncovce boleslavské brejkové situace Kodera našel rozeběhnutého Eichlera a ten chytrou střelou z vápna poslal svůj tým do vedení - 0:1.
Boleslavští bohužel vedení udrželi jen necelou čtvrthodinu, neboť těsně před přestávkou soupeř vyrovnal.
Ve 43. minutě se uvnitř boleslavského pokutového území prosadil Škrkoň - 1:1.

Druhý poločas rozhodly v ostravský prospěch boleslavské individuální kiksy.
V 50. minutě hrubou chybu při výstavbě boleslavské akce Drozd potrestal nekompromisním prostřelením brankáře Škrdly - 2:1.
V 60. minutě chyboval boleslavský brankář Škrdla, kterému vypadl centrovaný míč z rukou, a Švrček měl lehkou úlohu s doklepnutím do sítě - 3:1.
V boleslavské snaze napravit chyby a dorovnat gólové ztráty neuspěli především Gashi a Kodera, kteří ze slibných pozic stříleli mimo ostravskou branku.
„Kluky chválím za bojovnost, nasazení a za přístup. Proti velice kvalitnímu soupeři odehráli slušný zápas. V jejich neprospěch bohužel rozhodly dvě individuální chyby ve druhém poločase, které Baník potrestal. Čekají nás poslední dvě kola, ve kterých budeme chtít získat plný počet bodů a potvrdit tak zlepšenou jarní část oproti podzimní," řekl po ostravské prohře trenér mladoboleslavských dorostenců Ondřej Zahustel.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Korbelář, Ivanytskyy, Žáček, Fedečko - Ilco, Rössler (46. Ditrich), Rittenauer (77. Václavík) - Kosorič (56. Gashi), Kodera, Eichler.

Sestava FC Baník Ostrava U17: Bitta - Pinkas, Mechl, Kulyk, Švrček - Graclík, Dvořáček (77. Hrnčárek), Lores, Drozd (66. Keňo) - Škrkoň, Doležal (77. Tončík).

Góly: 43. Škrkoň, 50. Drozd, 60. Švrček - 30. Eichler

ŽK: Ilco, Fedečko

Rozhodčí: Ganaj - Pochylý, Hošek

Diváků: 80

Fanshop banner Fanshop banner