Vysoká prohra s favorizovanou Slavií
Klub

Vysoká prohra s favorizovanou Slavií

Redakce

Boleslavi proti již jistému účastníkovi nemistrovské části Ligy mistrů scházela rvavost nezbytná při konfrontaci s favorizovaným protivníkem. Pro boleslavské fotbalisty aktuální soutěžní ročník pokračuje domácím barážovým duelem proti Hradci Králové o účast v Konferenční evropské lize v posledním májovém pátku.

První poločas zahájili slávisté útoky z pravé strany, odkud před boleslavskou branku létaly především Douděrovými centry, při jednom z nich v 6. minutě měl Trmal u bližší tyče nečekané starosti se zkrocením míče. Teprve v 10. minutě se Boleslavští dostali na soupeřovu polovinu hřiště, ale Vaníček akci pokazil nepřesnou přihrávkou na Yusufa. V 15. minutě Suchomela obral Douděra a přihrál Chytilovi, jenž míč nezkrotil a utekl mu za koncovou lajnu.
V 16. minutě jednoduchý a přímočarý slávistický útok vyvrcholil Juráskovým centrem zleva a Jurečkovou dorážkou z ofsajdového postavení k levé tyči - 1:0. Rozhodčí Radina gól s definitivní platností uznal až po čtyřminutovém zkoumání kolegů u VAR.
Od inkasovaném gólu se Boleslav podobala boxerovi po direktu. Její hráči postrádali přehled o dění na hrací ploše, jako kdyby rezignovali na další vývoj utkání a nestíhali s chutí hrající protihráče, kteří si tím pádem na hřišti dělali, co chtěli. Ve 26. minutě Zima vystřelil těsně vedle, o půl minuty později po Douděrově centru Jurečka volejem trefil Trmalovu náruč.
Ve 27. minutě po Chytilově centru zprava Zmrzlý na zadní tyči přetlačil školácky si počínajícího beka Kostku a prostřelil Trmala - 0:2.
Ve 28. minutě Juráskovu ránu z deseti metrů zablokoval Král. Ve 34. minutě Juráskovo přízemní zakončení Trmal u levé tyče pokryl. Ve 37. minutě Ševčík přihrál do boleslavského vápna rozběhnutému Jurečkovi, proti kterému úspěšně zasáhl vyběhnuvší Trmal a slávistickou šanci s Královou asistencí zmařil. Ve 40. minutě Suchomel ve spolupráci s Marečkem vybojoval první boleslavský roh. Rozehrál ho Kušej a slávisté ubránili, ovšem Boleslavští zůstali u míče, ale Vaníčkův nedůrazný střelecký pokus Mandous snadno chytil. Ve 45. minutě po Žitného centru získali Boleslavští druhý roh. Rozehrál ho Kušej bez nebezpečí pro soupeřovu branku. V šestiminutovém nastavení boleslavská defenzíva odolala třem slávistickým rohům.

Druhý poločas začali aktéři opatrně, boleslavští hráči s respektem a slávističtí fotbalisté sebevědomě pod vlivem dvougólového náskoku. V 50. minutě se v šanci ocitl slávistický Chytil a brankář Trmal se štěstím zmatky svých obránců napravil. O minutu později další nepřehledná situace na hranici boleslavského brankoviště po rohovém kopu skončila bez gólové trefy. V 54. minutě Král za cenu rohu pokryl pronikajícího Chytila. V 67. minutě ojedinělý boleslavský atak a z něho vyplývající Marečkův centr zpacifikovali elegantní spoluprací stoper Holeš s brankářem Mandousem. V 59. minutě Trmala nezaskočil Oscar pálící z necelých dvaceti metrů levačkou. Po uplynutí hodiny hry nastalo početné oživení mužstev, Slavia vystřídala dva a Boleslav dokonce tři hráče. V 65. minutě devátý slávistický roh rozehrál Ševčík a nad boleslavské břevno hlavičkoval Ogbu. V následující minutě Trmal jistě lapil Provodovu přízemní ránu směřující k levé tyči. V 70. minutě desátý slávistický roh boleslavského gólmana nezaměstnal. V 74. minutě slávistické obléhání boleslavské branky skončilo nedůraznou hlavičkou van Burena do Trmalových rukavic. V 75. minutě lajdácké počínání Jawa na hranici vlastní šestnáctky využil ke střelbě Van Buren a roztřásl spojnici levé tyče s břevnem.
V 78. minutě Provod prohodil obloučkem míč do boleslavského vápna, kam si za obranu vběhnul Jurečka a z ofsajdové pozice ranou pod břevno překonal Trmala - 3:0. Gól byl hlavním sudím Radinou definitivně uznán až po dvouminutové konzultaci s kolegy u VAR.
V 83. minutě Provodem rozehraný jedenáctý roh se marně snažil hlavou usměrnit van Buren. V 88. minutě třetí boleslavský roh, první po přestávce, rozehrál Matějovský a zakončil hodně nepřesně Fulnek. Poslední slovo měli slávisté čtvrtým zápisem do střelecké statistiky.
V 89. minutě se Zafeiris prokličkoval do boleslavské šestnáctky za přihlížení Jawa i Sakaly a po zemi prostřelil bezradného Trmala - 4:0.
Boleslav prohrála čtvrté z pěti utkání nadstavbové skupiny FORTUNA:LIGY a v konečném účtování přepustila čtvrtou pozici Ostravě. Sesunutím na pátou příčku ji čeká barážový duel o účast v letním předkole Konferenční evropské ligy s Hradcem Králové. Hraje se na jedno utkání v pátek 31. května od 18 hodin mladoboleslavské Lokotrans Aréně.

Sestava SK Slavia Praha: Mandous - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra (82. Tecl), Ševčík (71. Diouf), Dorley, Zmrzlý (71. Zafeiris) - Jurásek, Chytil (62. Provod) - Jurečka (62. Van Buren). Připravení ještě byli hráči Masopust, Sinyan, Tijani, Vlček, Wallem, Zafeiris a brankář Kolář. Chyběli zranění a nemocní Tomič, Bořil, Ogungbayi, Schranz, Sirotník, Staněk.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Král, Suchomel (61. Fulnek) - Sakala, Mareček (61. Matějovský) - Vaníček (46. Jawo), Žitný (83. Solomon), Kušej (61. Fila) - Yusuf. Připravení ještě byli hráči Kadlec, Kubista, Ladra, Pulkrab, Šimek a brankář Mikulec. Chyběl zraněný Karafiát.

Góly: 16. a 78. Jurečka, 27. Zmrzlý, 89. Zafeiris

ŽK: Suchý

Rozhodčí: Radina - Paták, Pochylý

Diváků: 16 718

Fanshop banner Fanshop banner